Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2007

  • Πέμπτη 12.7.2007
    Μια πολύ όμορφη εκδήλωση, παρουσίασε χθές η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας, στην Μεσσαριά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την ορχήστρα «Άννα Μπιθικώτση» και ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του καταξιωμένου Έλληνα τραγουδιστή Γρηγόρη Μπιθικώτση. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, τραγουδήθηκαν οι μεγάλες επιτυχίες του Έλληνα καλλιτέχνη, διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο της κόρης του Άννας ενώ προβλήθηκαν βίντεο αφιερωμένα στην ζωή και το έργο του.

  • Το θεατρικό έργο «η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλη παρουσιάζει η Ε.Θ.Ο.Σ. «Ενάλιον», η ερασιτεχνική -όπως η ίδια χαρακτηρίζετε- θεατρική ομάδα της Σαντορίνης, το τριήμερο Παρασκευή 13, Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιουλίου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο «Μετόχι» στο Μεγαλοχώρι στις 21.00 και σύμφωνα με την πρόσκληση δεν απευθύνεται σε παιδιά.

  • Στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των Μαρίας Ευγενιάδου & Ελένης Βάνια
    το Σάββατο 14 Ιουλίου 2007 στις 21:00 σας καλεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας.
    Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου στο Εμπορείο και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου Για κάθε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο 81490

  • Πέμπτη σήμερα και 12 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να αγκυροβολήσουν στον όρμο των Φηρών. Περισσότεροι από 15 χιλιάδες οι επιβάτες που θα επισκεφθούν το νησί.

  • 1800 μέτρα μήκος και 6.000 τετραγωνικά μέτρα μάρμαρο, τα αριθμητικά δεδομένα του πλακόστρωτου του κεντρικού πεζόδρομου της Οίας που βρίσκεται επάνω στην Καλντέρα. Η ολοκλήρωση των εργασιών έγινε στις αρχές του καλοκαιριού και το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό. Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι επισκέπτες κάνουν θετικά σχόλια για την εικόνα της κοινότητας, αναφέροντας παράλληλα ότι ο τζίρος τους έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι, μιας και οι επισκέπτες φαίνεται ότι επιλέγουν την Οία για τις αγορές τους.
    «Ο σχεδιασμός, οι μελέτες και οι προσπάθειες ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει εδώ και οκτώ χρόνια» δήλωσε σήμερα στον Σαντορίνη 106.4 ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Χάλαρης.
  • Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο «καθαρισμός» και καλλωπισμός της κοινότητας της Οίας και της Θηρασιάς από 480 Αμερικανούς μαθητές που συμμετέχουν σε πρωτοβουλία για διακοπές σε συνδυασμό με εθελοντικές δραστηριότητες. Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε ομάδες των 30 και καθαρίζουν καθημερινά για ένα δίωρο την κοινότητα. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις της Οίας που προσφέρουν στα παιδιά μπλουζάκια, αναψυκτικά

  • Ευχάριστες εξελίξεις στην υπόθεση του νέου υγειονομικού αεροσκάφους του Ιδρύματος Τελεφερίκ.
    Χθες το απόγευμα στις 20.00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το νεοαποκτηθέν αεροσκάφος του ιδρύματος που αγοράστηκε από Αγγλική ιδιωτική εταιρία αεροδιακομιδών έναντι 350.000 ευρώ. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες νηολόγησής του στην χώρα θα διαρκέσουν 15 περίπου μέρες και στην συνέχεια το αεροσκάφος θα έρθει στη Σαντορίνη. Πρόκειται για αεροσκάφος κατασκευής του 1982 (είναι ένα χρόνο νεότερο από αυτό που εξυπηρετούσε μέχρι πρότινος το νησί) ενώ διαθέτει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Τελεφερίκ Μάκη Κανακάρη, αυτό που έχει μέχρι στιγμής αγοραστεί είναι ένα σύγχρονο φορείο.


  • «Είμαστε στην τελική ευθεία για την ανέλκυση του πλοίου Sea Diamond» δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στον Σαντορίνη 106.4 ο δήμαρχος Θήρας Άγγελος Ρούσσος. Θετικές εξελίξεις όμως προανήγγειλε και σε ότι αφορά την υπόθεση της κατασκευής και λειτουργίας Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή του παραχωρητηρίου οικοπέδου που ανήκει στην Μητρόπολη Θήρας, προς τον Δήμο, ώστε στον χώρο αυτό να ανεγερθεί το Νοσοκομείο