Σάββατο, Ιουνίου 30, 2007



Σάββατο 30.6.2007

Έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό στις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από αφίσες του Ε.Ο.Τ.» διοργανώνει το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο σε συνεργασία με τους συλλέκτες Νικήτα και Ευαγγελία Σταυρινάκη. Η έκθεση αποτελείται από την συλλογή του Νικήτα και της Ευαγγελίας Σταυρινάκη που καλύπτει το διάστημα από το 1936 έως το 1981 και περιλαμβάνει 170 αφίσες από τις οποίες έγινε μια επιλογή με τις πιο χαρακτηριστικές. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου 2007 και τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 7 Ιουλίου 2007 στις 20.30.

Οι αφίσες του Ε.Ο.Τ. ζωγραφικές και φωτογραφικές, απεικονίζουν τα γνωστά σε όλο τον κόσμο αρχαία μνημεία, αγάλματα, ψηφιδωτά, βυζαντινές εκκλησιές και μοναστήρια, όλα διαχρονικά ελληνικά έργα τέχνης και πολιτισμού. Παρουσιάζουν μοναδικά για την ομορφιά τους ελληνικά τοπία. Εμφανίζουν επίσης, ελληνικά προϊόντα, πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικές εκδηλώσεις.
Παντού και πάντα προβάλλεται το πνεύμα, το φως και το χρώμα της Ελλάδας. Διακρίνουμε όλη την ανεπανάληπτη μοναδικότητα της Ελλάδας, λουσμένη στο χρώμα, διατυπωμένη από το σχέδιο και την ένταση των τόνων των ζωγράφων και χαρακτών, δοσμένη μέσα από το ταλέντο των γραφιστών, και από τον φακό και το έμπειρο μάτι των δημιουργών-φωτογράφων.


  • 484 Αμερικάνοι μαθητές αναμένεται να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας της Κοινότητας Οίας το διάστημα 4-30 Ιουλίου.
    Πρόκειται για εθελοντική εργασία που προσφέρεται στην κοινότητα Οίας και εντάσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής των μαθητών σε κοινωνικά προγράμματα σε συνδυασμό με τις διακοπές τους στην Ευρώπη.
    Οι 484 μαθητές – εθελοντές αναμένεται να χωριστούν σε 14 ομάδες και των 35 περίπου ατόμων η κάθε μια , ενώ θα φοράνε μπλουζάκια που η Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας δημιούργησε ειδικά για τον σκοπό αυτό, από χορηγίες των επιχειρήσεων: Μarmarini, Replica, Ambrosia, Caldera Massages Studio, Rimida Villas, The Coca Cola Company και Κάβα Μιχάλη Καραμολέγκου.
    Η εργασία των εθελοντών θα ξεκινήσει με τον καθαρισμό των παραλιών από τον Κουλούμπο έως και το Αμμούδι, ενώ στην συνέχεια, και βάσει των εκάστοτε αναγκών, οι ομάδες θα κατευθύνονται προς τους οικισμούς από τον υπεύθυνο καθαριότητας της Κοινότητας. Η εργασία κάθε ομάδας θα διαρκεί 2 ώρες ημερησίως, από 9:00π.μ. έως 11:00π.μ.
    Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Κοινότητας Οίας – Θηρασιάς και της Αναπτυξιακής Κοινοτικής Επιχείρησης Οίας, «θεωρούμε ότι η θετική αντιμετώπιση των εθελοντών από όλους μας θα δηλώσει την αναγνώριση των προσπαθειών τους, θα αποτελέσει μία ευκαιρία ανάδειξης της φιλοξενίας της χώρας μας και θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή προβολή του τόπου μας»
    Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας στο τηλέφωνο 22860 72000 e-mail: ankeo@otenet.gr

    (484 άτομα σε μια τόσο μικρή και καθαρή κοινότητα….. μοιάζει υπερβολικό. πως θα φαινόταν άραγε αν κάποιοι από τους εθελοντές-μαθητές «κατέβαιναν» να συνδράμουν και την «υπόλοιπη» Σαντορίνη που έχει μεγάλες ανάγκες στην καθαριότητα;)!



  • Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα καθώς και την ενδυνάμωση των σχέσεων των επαγγελματιών των δύο χωρών, προχώρησε ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και ο αντίστοιχος Russian Union of Travel Industry (RUTI)
    Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας διοργανώνεται Fam Trip για αντιπροσωπεία Ρώσων Tour Operators και Δημοσιογράφων στην Ελλάδα, σε μια κοινή προσπάθεια του ΗΑΤΤΑ και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την προβολή της χώρας μας και την γνωριμία Ρώσων επιχειρηματιών με την Ελλάδα.
    Το πρόγραμμα επισκέψεων της αντιπροσωπείας των Ρώσων Tour Operators περιλαμβάνει σημαντικούς ιστορικούς χώρους της Αθήνας, Πελοποννήσου και νήσων του Αιγαίου. Ένα από τα νησιά που θα επισκεφθούν οι καλεσμένοι μας είναι και η Σαντορίνη την Κυριακή 1η Ιουλίου.
    Για την επίσκεψη, ο Δήμος Θήρας διοργανώνει υποδοχή – reception cocktail το βράδυ της Κυριακής 1η Ιουλίου στις 19:00 στην αίθουσα του Οινοτουριστικού Κέντρου (Santo Wines) στον Πύργο, σε μια εκδήλωση με στόχο την προβολή της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού στην Ρωσία.






  • Στην διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=QHqC0utSjLc μπορείτε να δείτε ένα ολιγόλεπτο βίντεο από την διάλεξη με θέμα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» που πραγματοποιήθηκε χθές στο Μπελλώνειο από τον βραβευμένο με το ευρωπαϊκό βραβείο «Descartes», αστροφυσικό, Γιάννη Σειραδάκη.