Τρίτη, Ιουλίου 03, 2007


Τρίτη 3.7.2007
  • Με την σειρά και ένα ένα! δένουν τα πλοία στον Αθηνιό. Κι αυτό, γιατί οι διαθέσιμες θέσεις πρόσδεσης πλοίων στο λιμάνι είναι θεωρητικά τρεις. Πρακτικά όμως δύο.
    Μία για τα συμβατικά και μία για τα ταχύπλοα πλοία, ενώ, κάπου στο ενδιάμεσο στριμώχνονται και τα εκδρομικά στην καλντέρα σκάφη. Από κει και πέρα, τα «υπόλοιπα» πλοία της ακτοπλοΐας περιμένουν αρόδου μέχρι να αδειάσει θέση (όλα στη ζωή για μια «θέση» γίνονται…)
    Αυτή είναι η καθημερινή εικόνα στον Αθηνιό, ενώ χθές λίγο μετά τις 11 το πρωί δύο πλοία περίμεναν μία ώρα «αρόδου»! προκειμένου να δέσουν στο λιμάνι.
    «Ο κόσμος πληρώνει το hight speed για να φτάνει στο νησί στις 11.30 και φτάνει στις 12.30» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Καραμολέγκος στον Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4.
    Το θέμα της κατασκευής δεύτερου δρόμου από την θέση «Κατσούνι» στον Αθηνιό, προς το Μεγαλοχώρι στην περιοχή του οινοποιείου Μπουτάρη, ανακινήθηκε λόγο του μποτιλιαρίσματος στον δρόμο του λιμανιού. «Η προμελέτη για την κατασκευή του δρόμου υπάρχει και πρέπει να βρίσκεται στον Δήμο, έγινε από την μελετητική ΝΑΜΑ κατά την διάρκεια της θητείας μου στην κοινότητα του Πύργου» ανέφερε ο Νίκος Ζώρζος.
    Επίσης, ένα άλλο ζήτημα που τίθεται είναι αυτό της αλλαγής της ώρας αφξοαναχώρησης των τουριστικών σκαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αναμένεται να τεθεί στο Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο.

  • 24 τα προγραμματισμένα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τα σημαντικότερα, η προσαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον νέο κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και η συγκρότηση του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς και η προμήθεια οχημάτων, μηχανημάτων και υλικών.
    Την ετήσια γενική της συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Τα σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης ήταν ο οικονομικός απολογισμός – ισολογισμός του 2006 και το θέμα των φετινών καλλιεργειών.
    Σε ότι αφορά την πληρωμή των σταφυλοπαραγωγών για την περσυνή παραγωγή, η Ένωση οφείλει, σύμφωνα και με τον αρχικό από κοινού συμφωνηθέντα σχεδιασμό, την τρίτη δόση στους παραγωγούς που ανέρχεται στα 20 λεπτά το κιλό. Η πληρωμή θα γίνει τον Σεπτέμβρη.

  • Από σήμερα και έως το τέλος της εβδομάδας θα γίνονται στα γραφεία της Ένωσης στα Φηρά οι αιτήσεις στον ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς ντομάτας για την αποζημίωσή από την καταστροφή λόγο καύσωνα των καλλιεργειών τους.

  • «Επιτυχημένη και αποδοτική» κρίθηκε από τον Γιάννη Ευαγγέλου πρόεδρο της Εν Ελλάδι ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων ,που διοργάνωσε την επίσκεψη, η παρουσία στην Σαντορίνη Ρώσων Tour Operators και δημοσιογράφων προκειμένου να γνωρίσουν το νησί και να συναντήσουν επιχειρηματίες και φορείς της Αυτοδιοίκησης.

  • Την Αποστολία Ζώη θα φιλοξενήσει την επόμενη Κυριακή 17.00 – 20.00στην εκπομπή του «Παρτο αλλιώς» ο Σάκης Πατηνιώτης.