Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2007

Η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες «περίεργη» και πρωτοφανής για τα δεδομένα του νησιού, διάρρηξη, σημειώθηκε προχθές. Το περιστατικό συνέβει ξημερώματα Κυριακής, στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο Εμπορείο, στο οποίο εισέβαλαν οι δράστες και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο μετέφεραν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, άνοιξαν και αφαίρεσαν το ποσό των 14,5 χιλιάδων ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν το χρηματοκιβώτιο σε ερημική παραλία της Βλυχάδας. Τελικά, το περιστατικό εξιχνιάστηκε από το ΑΤ Θήρας. Πρόκειται για τέσσερις δράστες 2 Έλληνες και δύο Αρμένιους οι οποίοι συνελήφθησαν και εστάλησαν στην Eισαγγελία Νάξου.



Άσχημη η εικόνα από τις καλλιέργειες του νησιού. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το παραδοσιακό ντοματάκι από τον παρατεταμένο καύσωνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συνεταιρισμών που ξεκίνησε χθες την παραλαβή ντομάτας, παρακαλούνται οι παραγωγοί να προσέχουν την ποιότητα της ντομάτας που παραδίδουν για πολτοποίηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων στον ΕΛΓΑ για «δήλωση ζημιάς για την ντομάτα λόγο καύσωνα».
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ζημιά στον αμπελώνα» λένε οι αμπελουργοί, σημειώνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσει ο καύσωνας αλλά και το τι καιροί θα ακολουθήσουν.


  • Σαν να μην έγινε
    η…. περίφημη διαγράμμιση στους δρόμους της Σαντορίνης. Λίγες μέρες έχουν περάσει από τότε που σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, πραγματοποιήθηκε η διαγράμμισή τους αλλά…. τίποτε δεν θυμίζει ότι έγινε!
    Για την ιστορία, το μηχάνημα στάλθηκε στο νησί στις αρχές του μήνα, αλλά έμεινε ακινητοποιημένο για περισσότερες από δέκα μέρες μιας και δεν ήξερε κανείς να το οδηγήσει! Αφού τελικά «βρέθηκε» οδηγός, έγιναν οι διαγραμμίσεις σε ορισμένους δρόμους του νησιού, αλλά …. χωρίς ορατό αποτέλεσμα. Αυτά συμβαίνουν στην Σαντορίνη, την ώρα που σε άλλες περιοχές έχει από χρόνια τοποθετηθεί στους δρόμους ειδική σήμανση για την αποφυγή των ατυχημάτων και για την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους οδηγούς.
    Η έρευνα για τις εδώ διαγραμμίσεις έχει και μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον σχετικά με το κόστος αγοράς των συγκεκριμένων χρωμάτων σε σχέση με το αποτέλεσμα τους (ασβέστη βάλατε;;)


«Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ» θα μπορούσε να είναι τίτλος ενός άλλου ρεπορτάζ για τον φωτισμό των δρόμων αλλά και των οικισμών του νησιού.
Χωρίς φωτισμό βρίσκονται πολλά από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Σαντορίνης, όπως ο κεντρικός δρόμος από τα Φηρά προς τον Καρτεράδο όπου δεν υπάρχει ούτε μία λάμπα! Ενώ πολύ κακός και αναποτελεσματικός χαρακτηρίζεται από τους οδηγούς ο φωτισμός της «ευθείας» Φηρών – Πύργου. Όπου, αν και αποτελεί έναν από τους κυριότερους δρόμους της Σαντορίνης, οι οδηγοί αναγκάζονται να ανάβουν τα «μεγάλα» τους φώτα για να οδηγήσουν με ασφάλεια!
(πληροφορίες …. εντός και προσεχώς! Θα ακολουθήσει -φωτο-ρεπορτάζ εναντίων των δυνάμεων που κρατούν το νησί στο σκότος)!