Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2007

  • Παρασκευή 29.6.2007

  • Το «Lecture Recital» με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Κούκο παρουσιάζει σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας σε συνεργασία με το Παράρτημα Θήρας του Εθνικού Ωδείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο "Μέγαρο Γκύζη".

  • "Παραμυθιάδα - Οι περιμπέτειες της μικρής Νεφέλης στο χώρο των παραμυθιών"
    είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης -και μάλιστα της πρώτης που παρουσιάζει- το Θεατρικό Εργαστήρι του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" .
    Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 11:30 το πρωί στο Μπελλώνειο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της ΔΕΠΟΤΑΘ

  • Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε Φηρά και Καμάρι θα παρουσιάσει η ΔΕΠΟΤΑΘ, το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου αντίστοιχα.
    Για το Σάββατο στις 20:00 στη Μητρόπολη των Φηρών, έχει προγραμματιστεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με το Διεθνές Χορευτικό Σχήμα Σταματίνας Ξιάρχου, τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας και του πολιτιστικού συλλόγου "Αιγές" από το Δήμο Βεργίνας. Ενώ, την Κυριακή στις 20:00 στο γήπεδο Καμαρίου θα παρουσιαστεί η ίδια εκδήλωση με την προσθήκη των χορευτικών του Συλλόγου Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες" . Στο βιολί και το λαούτο οι Β. Σιγάλας και Κ. Φαρισαίος.



Διάλεξη υπο τον τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» θα παρουσιαστεί απόψε στις 19.30 στο Μπελλώνειο. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τον Γιάννη Σειραδάκη, αστροφυσικό, βραβευμένο με το ευρωπαϊκό βραβείο «Descartes».
Κατά την διάρκεια της διάλεξης ο διακεκριμένος καθηγητής του Αριστοτελείου θα μιλήσει για τον περιβόητο «μηχανισμό» και θα εξηγήσει τι είναι αυτό που εντυπωσιάζει τους επιστήμονες και εξάπτει την φαντασία του κοινού σχετικά με το εύρημα. «ο μηχανισμός μας έχει εκπλήξει τόσο πολύ, που ίσως χρειάζεται να αλλάξουμε την ιστορία και την εξέλιξη της τεχνολογίας, όχι της ελληνικής, της παγκόσμιας, για να μελετήσουμε το φαινόμενο», «ο μηχανισμός ήταν το αποτέλεσμα της καταπληκτικής συνεργασίας μεταξύ ενός μεγάλου επιστήμονα και ενός σπουδαίου τεχνίτη» δήλωσε σήμερα στον Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 ο κ. Σειραδάκης.
Ο διακεκριμένος καθηγητής βρίσκεται στην Σαντορίνη με αφορμή την πραγματοποίηση στην Σαντορίνη διεθνούς συνεδρίου με θέμα «εξωηλιακα πλανητικά συστήματα». Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 200 επιφανείς επιστήμονες, «οι κεφαλές της αστροφυσικής» όπως έχουν χαρακτηριστεί, πολλοί εκ των οποίων προτεινόμενοι για Νόμπελ οι οποίοι και εξετάζουν και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στην ανεύρεση εξωηλιακών πλανητικών συστημάτων, δηλαδή, πλανητών εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος μέσα στον Γαλαξία μας. Μέχρι στιγμής πάντως έχουν εντοπιστεί και μελετώνται 200 τέτοιοι πλανήτες. Το συνέδριο φιλοξενείται στο συνεδριακό κέντρο «Νομικού», στα Φηρά.