Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

Μια πολύ ωραία ιδέα κάνουν πράξη γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου σε συνεργασία με τις έχουσες την ιδέα εκπαιδευτικούς Ρούλα και Χριστίνα Φραγκάκου για εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού σχολείου με αφορμή τη Λογοτεχνία.

Έτσι, μετά από ένα χειμώνα μετ΄ εμποδίων, περίπου το Μάρτιο άρχισε να λειτουργεί η Ομάδα Λογοτεχνίας του Συλλόγου με μαθητές από την Δ’ , Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου.

Κάθε Κυριακή στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου, γίνονταν οι συναντήσεις σχετικές αρχικά με τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία. Με τον καιρό όμως αναδεικνυόταν η ανάγκη των παιδιών και κυρίως η επιθυμία τους και για άλλες δραστηριότητες όπως η Μουσική, το Θέατρο, οι δημιουργικές κατασκευές, η γνωριμία με το νησί που τους είναι ουσιαστικά άγνωστο και πολλά άλλα.

Έτσι, με το τέλος της σχολικής χρονιάς οι δασκάλες μας ετοίμασαν ένα πρόγραμμα ειδικά για τα παιδιά με επισκέψεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού, πρωτότυπη προσέγγιση των μουσείων, παρακολούθηση αξιόλογων εκδηλώσεων -που γίνονται κυρίως το καλοκαίρι - και επαφή με τη Λογοτεχνία.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να μην περάσουν τα παιδιά άλλο ένα πληκτικό καλοκαίρι μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή ή κολλημένα στα κινητά τους, τουλάχιστον όσο αυτό περνάει από το χέρι μας.

Αρκετοί γονείς προσφέρθηκαν για συνοδεία στα πλαίσια των χρονικών δυνατοτήτων τους και το ΚΤΕΛ μας έκανε μια πολύ καλή προσφορά για τη χρήση των λεωφορείων του στις μετακινήσεις μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Οι πρώτες δραστηριότητες έγιναν με συμμετοχή παιδιών και γονιών που τις υποδέχτηκαν με έκπληξη κι ενθουσιασμό. Και ακολουθεί και συνέχεια…

Εμείς σκοπεύουμε να περάσουμε καλά και δημιουργικά το καλοκαίρι μας. Ευχόμαστε το ίδιο και σε σας!

Το κείμενο υπογράφουν το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου και οι εκπαιδευτικοί Ρούλα Φραγκάκου, Χριστίνα Φραγκάκου και όσοι … εθελοντές προσέρχονται!


Το καλοκαιρινό πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής,

23 Ιουνίου, Τετάρτη, ώρα 11:00 - 14:00 - Βιβλιοθήκη Μπελλώνειου:
Αναζητάμε στοιχεία για τον Αριστοφάνη και τις κωμωδίες του.
Γινόμαστε μέλη της Βιβλιοθήκης. Δανειζόμαστε βιβλία που μας αρέσουν.

26 Ιουνίου, Σάββατο, ώρα 19:00 – 22:00 – Παρακολουθούμε το ΘΕΑΤΡΟ «Η χώρα των πουλιών» που ανέβηκε απο το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Συλλόγου Κρητών. Οινοποιείο Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι
Τα παιδιά πληρώνουν εισιτήριο 5 ευρώ που θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

7 Ιουλίου, Τετάρτη, ώρα 18:00 – 22:30 - Γνωρίζουμε την Οία
Οικισμός – επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο – βλέπουμε και συζητάμε το διάσημο στο νησί μας «Ηλιοβασίλεμα»

9 Ιουλίου, Παρασκευή, ώρα 10:00 14:00 – Γνωρίζουμε τα Μουσεία των Φηρών Προϊστορικής Θήρας και Αρχαιολογικό στα Φηρά

14 Ιουλίου, Τετάρτη, ώρα 19:00 – 22:00 : Γνωρίζουμε τα Φηρά
Μητρόπολη, Άγιος Μηνάς, Καθολική Μητρόπολη, Μέγαρο Γκύζη, Φηροστεφάνι

23 Ιουλίου, Παρασκευή, ώρα 20:00 – 23:30 – Παρακολουθούμε τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ από το συγκρότημα «Φωνές του Νότου – Μάνος Χατζιδάκις» στην Πλατεία Φηρών

26 Ιουλίου, Δευτέρα, ώρα 20:00 – 24:00 - Παραλία Άη–Γιώργη– Γιορτάζουμε την πανσέληνο του καλοκαιριού και λέμε ποιήματα και τραγούδια για το φεγγάρι.

4 Αυγούστου, Τετάρτη, ώρα 20:00 – 23:30 – Παρακολουθούμε τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά

10 Αυγούστου, Τρίτη, ώρα 19:00 – 22:00 Γνωρίζουμε τον Πύργο (Καστέλι - Οικισμός – Βυζαντινό Μουσείο)
17 Αυγούστου, Τρίτη, ώρα 20:00 – 23:30 – Παρακολουθούμε τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τη Μόρφω Τσαϊρέλλη στο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά.


Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι γονείς που θέλουν και τα δικά τους παιδιά να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ή να συμμετάσχουν σε κάποια απο τις εκδηλώσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τις κυρίες:

Βάλβη Μαρία : 6984053026
Φραγκάκου Ρούλα : 6972845396
Φραγκάκου Χριστίνα : 6972284608