Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

Στις 7 Νοεμβρίου …
ή είναι μακρύς ο δρόμος για τις εκλογές….

Την απόφασή του να κατέβει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές (στις 7 Νοεμβρίου) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρούσσος.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.


Τις προθέσεις του τις έχει εκδηλώσει, την επίσημη ανακοίνωση δεν την έχει κάνει ακόμα. Αναφερόμαστε στον πρόεδρο της κοινότητας της Οίας Γιώργο Χάλαρη και στις δηλώσεις του οτι θα συμμετάσχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές (στις 7 Νοεμβρίου, την ίδια ημερομηνία)

Ο Κ. Χάλαρης μας έχει πεί ότι θα κατέβει μονος του (σσ όχι εντελώς! με δικό του συνδιασμό εννοούμε!) ενώ δεν αποκλείει και τις συνεργασίες, οι οποίες όπως έχει πεί, αν γίνουν, δεν θα γίνουν για να γίνουν, αλλά με την προυπόθεση οτι οι ηγέτες θα βρίσκονται στο ίδιο ιδεολογικό μοτίβο (δεν θα σκέφτεται δηλαδή ο καθένας τα δικά του σχετικά με το μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου…)

Ευχόμαστε και στον κ. Χάλαρη καλή επιτυχία ο οποίος σημειώτεον προσπάθησε φιλότιμα να μείνει η Κοινότητα της Οίας – Θηρασιάς κοινότητα, πλην όμως ο Καλλικράτης δεν τον άκουσε και την ενσωμάτωσε στον Δήμο Θήρας….

Πρόεδρε προχώρα….
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο κ. Χάλαρης στην Οία, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής του για τις σκέψεις του να κατέβει για Δήμαρχος αποτέλεσμα της οποίας ήταν η καθολική στήριξη που -όπως μας είπε- του έδωσαν οι παρευρισκόμενοι να προχωρήσει και να κάνει τις σκέψεις του πράξη…
Στην συνέλευση συμμετείχαν 100 περίπου άτομα ενώ ο κ. Χάλαρης αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης που προβλέπει ο Καλλικράτης.


Για το ότι θα συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές (στις 7 Νοεμβρίου) μας ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Νίκος Ζώρζος αλλά κανένας δεν εξεπλάγη διότι όλοι ήξεραν ότι θα συμμετάσχει και η μόνη έκπληξη θα ήταν να μας έλεγε ότι εγκαταλείπει το νησί και πάει για πρόεδρος του Ολυμπιακού (όλο φοβερές ιδέες κατεβάζω…)

Πιο πρόσφατα, και συγκεκριμένα προχθές ο κ. Ζώρζος (που όπως είπαμε θα κατέβει στις εκλογές…) εξέφρασε την διαμαρτυρία του αναφορικά με δημοσιεύματα του Κυκλαδίτικου Τύπου που τον ήθελαν να υποστηρίζεται -κι ενδεχομένως να παίρνει χρήμα, συγνώμη χρίσμα!- από την Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός του είναι πολυσυλλεκτικός και πολυκομματικός και για όσους δεν κατάλαβαν όλοι οι καλοί χωράνε όποιο κόμμα κι αν ψηφίζουν, γιατί εδώ που τα λέμε καλά και τα 2 μεγάλα κόμματα αλλά και η αριστερά έχει καλά παιδιά και στελέχη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Συνδυασμός θα γίνει …. Συνασπισμός ( ο οποίος δεν βγαίνει κιόλας…)
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το δημοσίευμα δεν υπέκρυπτε σκοπιμότητες πλήν όμως κάτι τέτοια καλό είναι να τα απαντάει κανείς διότι δεν είναι και ωραίο πράγμα να σου λένε ότι «σε έβαλε στη καταμέτρηση» ένα κόμμα κι εσύ να μην λες κουβέντα, άσε που μπορεί να σου τσινήσουνε κιόλας κι όσοι πάνε με τον Συνδυασμό αλλά όχι με το -όποιο- κόμμα….


Ξέρουμε ότι θα κατέβουν αλλά δεν ξέρουμε πώς.
Στο τέλος Ιουλίου, σε λίγες ημέρες δηλαδή, μας είπαν ότι θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους για τις Δημοτικές εκλογές (στις 7 Νοεμβρίου) οι δύο ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Αργυρός και Σιγάλας.
Μέχρι στιγμής έχουμε παλαιότερες δηλώσεις τους ότι θα κάνουν δικό τους συνδυασμό, αλλά με τις εκλογές και γενικώς με την πολιτική ποτέ δεν ξέρεις….


Έλα να «φάμε» καμμιά προσωπικότητα….
Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι ψάχνουν να βρουν «προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας και κύρους» (ο Διονύσης Σαββόπουλος π.χ. αντί να κατέβει στην Θεσαλλονίκη να έρθει εδώ, ή ο Γιώργος Νταλάρας που έχει και γυναίκα βουλευτίνα να μας βοηθήσει…) που θα μπορούσε να ηγηθεί του Δήμου της Σαντορίνης (προκειμένου, και σύμφωνα με την ίδια θεωρία, αυτός ο άνθρωπος να έχει φοβερές ιδέες και να μην κολλάει στον κυρ-Μήτσο που ενδεχομένως να του ζητάει κανα μεροκάματο ή κανα σακί τσιμέντο-!- και να χασομεράει η προσωπικότητα και να μην δύναται να αποδώσει στο έργο της…)
πέφτουν στο κενό μιας και καμιά προσωπικότητα δεν φαίνεται έχει την όρεξη να έρθει στην Σαντορίνη να κάνει την πολιτική προσωπικότητα, πόσο μάλλον απέναντι σε ανθρώπους που έχουν μπόλικα ένσημα στην Αυτοδιοίκηση… (αλλά επειδή είναι δίπλα μας έχουμε παραγνωριστεί καθώς φαίνεται και δεν τους λογαριάζουμε για «προσωπικότητες»)