Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

«Τι εφταιξε και έπεσε το στέγαστρο» ή 41.183.359,56 the magic number…
(ξανα)ρωτούν βουλευτές του ΚΚΕ.

Η ερώτηση κατατέθηκε πριν απο λίγες ημέρες και την υπογράουν οι : Διαμάντω Μανωλάκου, Βέρα Νικολαίδου, Κώστας Καζάκος, και Σταυρος Σκοπελίτης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ρωτούν για τα αίτια της κατάρρευσης τμήματος της κατασκευής, (επίσημη απάντηση δεν εχει δωθεί στο κοινοβούλιο) καθώς και για τα αποτελέσματα των διοικητικών και δικαστικών ερευνών που έχουν γίνει για το γεγονός.
Οι βουλευτές ρωτούν «ποιοί ευθύνονται και αν θα επιστραφούν τα 41.183.359,56 ευρώ που στοίχησε το (πεσμένο) στέγαστρο και πήγαν χαμένα» καθώς και «πότε θα
-ξανα- λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος»

Απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαίωσε το μέχρι στιγμής κόστος (ή 41.183.359,56 the magic number… ) ενω για άλλη μια φορά απέφυγε να απαντήσει αναλυτικότερα στα ερωτήματα των βουλευτών, αλλά και φορέων του νησιού..


Μάθαμε οτι,
Οι εργασίες αποκατάστασης εχουν ήδη ξεκινήσει, ενω, επειδή το στέγαστρο θα είναι άλλου τύπου, καμία σχέση δηλαδή στην όψη με το παλιό(!) δεν θα εχει βίδες και μεταλλικές ράβδους όπως το πεσμένο, αλλά θα ... συγκοληθεί!
Γι αυτόν τον λόγο εχει ερθει ειδικός επιστήμονας (με μάστερ;) στις συγκολήσεις απο το εξωτερικό (κρίμα, δεν πήρατε τον θείο μου απο το Εμπορείο...)


Ερώτηση: (που ξέρεις μπορεί να πέσει σε κανα τηλεπαιχνίδι)
«Πόσες βίδες είχε το βιο(εγ)κλιματικό στέγαστρο που έπεσε στη Σαντορίνη;»
Απάντηση: «58.000»