Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015

ανακοίνωση Π.Α.Μ.Ε. Σαντορίνης για την απεργία στις 12.11 (11.00 πλατεία Φηρών)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

12 Νοέµβρη Απεργούµε!
Όλοι µια γροθιά!
Όλοι στο δρόµο του απεργιακού αγώνα!

Συµµετέχουµε µαχητικά στην Γενική, Πανεργατική, Πανελλαδική απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΗΡΩΝ (απέναντι στην Αγροτική Τράπεζα) 11.00 π.µ.

Συνάδελφοι εργαζόµενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούµενοι, αγρότες Κεφάλαιο – Ευρωπαϊκή Ένωση – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προµελετηµένο αντεργατικό έγκληµα!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώµικη δουλειά που άφησαν στη µέση οι προηγούµενες κυβερνήσεις της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ!
 ∆ε θα χαρίσουµε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε µε αίµα!
 ∆ε δεχόµαστε τις συντάξεις πείνας!
 ∆εν δεχόµαστε να γίνει η ασφάλιση προνόµιο λίγων!
 ∆ε θα γίνουµε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των µεγαλέµπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα µαχαίρια και περιµένουν την ψήφιση των µέτρων.
Η κοινωνική ασφάλιση µας αφορά όλους!
Είναι το δικαίωµα στη σύνταξη, το δικαίωµα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της µητρότητας, των αναπήρων, τη προστασία από τον επαγγελµατικό κίνδυνο, τα ατυχήµατα, τις επαγγελµατικές ασθένειες.
Όλα αυτά τα έχουµε χρυσοπληρώσει µε ιδρώτα, κόπο και αίµα, εµείς και οι προηγούµενες γενιές! ∆εν µας τα χάρισε κανείς!
Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και έρχονται νέες σαρωτικές µειώσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, τα νοσοκοµεία καταρρέουν, τα κέντρα υγείας κλείνουν!
Την ίδια στιγµή χαρίζονται στους καπιταλιστές, χρέη εκατοµµυρίων, απαλλάσσονται από εισφορές στα ταµεία, από πρόστιµα, από φορολογία, επιδοτούνται µε ζεστό χρήµα που αρπάζουν από τις δικές µας αιµατηρές θυσίες!
Καταργούν εντελώς το δικαίωµα στη σύνταξη και την ασφάλιση για τις νεότερες γενιές!
Καταδικάζουν τους φτωχούς αυτοαπασχολούµενους, τους φτωχούς αγρότες στην δουλειά µέχρι τα βαθιά γεράµατα µε συντάξεις φιλοδωρήµατα.
Φέρνουν νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας δηλαδή δουλειά µέχρι τα βαθιά γεράµατα χωρίς εξαιρέσεις. Καταργούν τα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλµατα και προχωρούν σε αποχαρακτηρισµό επαγγελµάτων.

12 Νοέµβρη Απεργούµε!

Αγωνιζόµαστε και Απαιτούµε :
Καµιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόµων και των τριών µνηµονίων που µειώνουν συντάξεις και παροχές. Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα.

Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ- το 80% της ΕΓΣΣΕ του µισθού των 751 ευρώ.

Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες για τα ελλείµµατα στα Ταµεία.

Κάλυψη, µε κρατική χρηµατοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεµατικών των ασφαλιστικών ταµείων και των απωλειών από το κούρεµα (PSI) µε ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Επιστροφή των ταµειακών αποθεµατικών µε τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ µε πράξη νοµοθετικού περιεχοµένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ∆ΝΤ «στην ώρα τους».

Απόσυρση των αποθεµατικών των Ταµείων από κάθε λογής «τζόγο».

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά ∆ηµόσιο και ∆ωρεάν σύγχρονο σύστηµα Υγείας -Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηµατοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

Καµία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλµατα) και ένταξη νέων επαγγελµάτων. Επαναφορά στα επαγγέλµατα που αποχαρακτηρίστηκαν.

Εµείς, ο εργαζόµενος λαός, έχουµε µόνο µια διέξοδο. Να ξεσηκωθούµε!

∆εν συµβιβαζόµαστε µε τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη µισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωµα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.

∆υναµώνουµε την αλληλεγγύη παντού, στη δουλειά και τη γειτονιά, είναι το δικό µας όπλο! Κανένας µόνος του σ’ αυτή την επίθεση!

∆υναµώνουµε την ενότητά µας, τα σωµατεία µας, συσπειρωνόµαστε µε το ΠΑΜΕ, χτίζουµε την κοινωνική συµµαχία για ρήξη και ανατροπή µε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συµφέροντα των µονοπωλιακών οµίλων!

Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόµενου λαού όχι των λίγων!


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Ώρα 11.00 π.µ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΗΡΩΝ