Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015

συνέντευξη (6.11) Νίκου Μανιού βουλευτή Κυκλάδων του Συριζα στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά

Σύμφωνα με τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης,

Μια μικρή ομάδα φασιστών που επιτέθηκε στον κ. Κουμουτσάκο δεν εκφράζει το Ποντιακό στοιχείο και τους δημοκρατικούς αγώνες που έχει δώσει στην Ελλάδα.

Τα ισοδύναμα υπό την δημοσιονομική έννοια δεν θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Η λήψη μέτρων σύμφωνα με τη συνολικότερη αντίληψη του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμφωνίας. Για την  περίπτωση των αγροτών η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και η αναγνώριση της εργασίας των μελών της αγροτικής οικογένειας ως εργατικό έξοδο, θα μειώσουν ιδιαιτέρως το τελικό φορολογητέο εισόδημα.

Η τοποθέτηση του Ν. Φίλη επί του Ποντιακού δεν μπορεί να συνδέεται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Η δήλωση Γιούνκερ σχετικά με την αδυναμία του να αντιληφθεί γιατί η Ελλάδα αρνείται να αναλάβει από κοινού περιπολίες στο Αιγαίο έγκειται στην έλλειψη ιστορικής γνώσης για την πορεία των δυο λαών.

Σχετικά με το προσφυγικό, από τη μια πλευρά σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ευτυχώς που αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν άλλο κυβερνητικό λόγο ο ρατσισμός θα φούντωνε και με ένα άλλο κυβερνητικό έργο θα είχαμε περισσότερα θύματα στο Αιγαίο. Από την άλλη το προσφυγικό προσεγγίζεται υπό την σκιά της μεγάλης ευρωπαϊκής υποκρισίας, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι κατανέμονται πρόσφυγες ανά ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι περισσότερες χτίζουν φράχτες στα σύνορα τους. Ως εκ τούτου, η επικρατούσα κατάσταση δεν μας επιτρέπει να ρίξουμε τον φράκτη του Έβρου.