Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2015

ανακοίνωση (4.1) του Κ.Κ.Ε. Σαντορίνης

Σύμφωνα με το κείμενο,

Την Κυριακή, 4/1/2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στο Καμάρι, συνάντηση φίλων και οπαδών του μπροστά στις επικείμενες εκλογές της 25ης Γενάρη.  Συζητήθηκε το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές και το ψηφοδέλτιο στις Κυκλάδες, όπου συμμετέχει και ο σ. Βαγγέλης Σιγάλας από τη Σαντορίνη.

Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ και οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος θα δώσουμε και αυτή την εκλογική μάχη με πείσμα και αποφασιστικότητα προς όφελος του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας.

Οι δύο νέοι «μονομάχοι», ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζουν τους τόνους του προεκλογικού καβγά με στόχο να πείσουν το λαό μας ποιος από τους δύο θα διαχειριστεί καλύτερα την «ανάπτυξη», ποιος θα κερδίσει την εύνοια των «αγορών» και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί, οι ΑΝ.ΕΛ. να πάρουν ό,τι μπορούν, το «Ποτάμι» κάνει νέες «μεταγραφές», η ΔΗΜΑΡ γίνεται και λίγο πράσινη, βγαίνει από την απραξία και ο Γιώργος Παπανδρέου με το «Κίνημα» για να ξαναπαίξει στην πολιτική σκακιέρα.

Εμείς, οι κομμουνιστές, γνωρίζουμε καλά ότι την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, όλα τα ζητήματα θα είναι εδώ, εντονα και απαιτητικά.
Εδώ θα είναι οι διαλυμμένες εργασιακές σχέσεις, τα ελαστικά ωράρια -10ωρα και 12ωρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμο -, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι κομμένοι μισθοί και συντάξεις, το κατεστραμένο ασφαλιστικό σύστημα.
Εδώ θα είναι η άδικη φορολογία, τα απίστευτα χαράτσια, η ανύπαρκτη δημόσια υγεία – δώρο σε ιδιώτη το νοσοκομείο της Σαντορίνης - , κοινωνική πρόνοια και παιδεία.
Εδώ θα είναι τα μνημόνια – και τα δύο - , καθώς και οι περίπου 400 εφαρμοστικοί νόμοι τους.
Εδώ θα είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ερωπαϊκή Τράπεζα και η συνθήκη του Μάαστριχτ που όλοι έχουν εγκρίνει και υπογράψει.

Το ΚΚΕ απευθύνετε σε όλους εσάς που σκέφτεστε ότι δεν πάει άλλο, που θέλετε να κάνετε βήματα μπροστά, που είστε οργισμένοι με τη συνεχή εκμετάλλευση και κοινωνική αδικία, που δεν σας αρκεί η «διαχείριση της ακραίας φτώχιας» και σας καλεί να στείλετε δυνατό το ΚΚΕ στην επόμενη βουλή.
Δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Δυνατό ΚΚΕ για μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη βουλή, για άσκηση πραγματικής και αποτελεσματικής πίεσης, για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και της λαϊκής αλληλεγγύης.

Δυνατό ΚΚΕ για την ειρήνη και τη σοσιαλιστική προοπτική.

Σας καλούμε να ψηφίσετε, να δυναμώσετε το ΚΚΕ παντού.
Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη, η συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Για να ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής – λαϊκής εξουσίας, για να χαίρονται τον πλούτο αυτοί που τον δημιουργούν.


Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη