Σάββατο, Ιανουαρίου 10, 2015

αποκατάσταση οδών μετά τη θεομηνία την παραμονή της πρωτοχρονιάς – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με την έναρξη της θεομηνίας  την παραμονή  της πρωτοχρονιάς  ο Δήμος με όλα τα μέσα που διαθέτη σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μηχανήματα, ενεργοποιήθηκε  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Μέχρι και σήμερα τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν  να εργάζονται ακατάπαυστα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στο οδικό δίκτυο επαρχιακό δημοτικό και αγροτικό.

Απόφαση του Δήμου ήταν και είναι πρώτα από όλα να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών. Πρώτη φάση είναι η αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου ώστε να απεγκλωβιστούν χωριά, δεύτερη φάση η αποκατάσταση δημοτικού δικτύου και οικισμών και τρίτη φάση η αποκατάσταση αγροτικών δρόμων και μεμονωμένων περιπτώσεων.

Γνωρίζω ότι ο ρυθμός αποκατάστασης δεν είναι ο επιθυμητός, αυτό όμως δεν οφείλετε σε ολιγωρία η αδράνεια, οφείλετε στο ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο  και σε όλο το νησί, και τα μέσα που Δήμος διαθέτει σε σχέση με την έκταση της καταστροφής είναι πολύ λίγα.


 Σας ζητάμε συγγνώμη για της όποιες καθυστερήσεις και διαβεβαιώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι η  αποκατάσταση διεξάγετε κατά προτεραιότητα επικινδυνότητας και ανάγκης.