Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: "2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Απολογιστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπ. Εργασίας και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Βρούτσης, στην οποία παρουσιάζεται το έργο που οποίου αποτέλεσε πολιτικό προϊστάμενο τα 2,5 τελευταία χρόνια στο εν λόγο Υπουργείο.

Στον σύνδεσμο : https://drive.google.com/?authuser=0&usp=gmail#folders/0B6cFUP9k5xATVEVUazV4M3FKLWc μπορείτε να δείτε την πλήρη αναλυτική απολογιστική ανακοίνωση με τίτλο «ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ και ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ», ενώ ακολουθεί το εισαγωγικό σημείωμα του Υπουργού σχετικά με το περιεχόμενο και είδος του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Εργασίας.

 «Αγαπημένοι μου συμπατριώτες Κυκλαδίτες.

Πριν δυόμισι χρόνια με τιμήσατε για άλλη μία φορά με τη ψήφο σας και με εκλέξατε πρώτο βουλευτή Κυκλάδων. Λίγες μέρες μετά, και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τίμησε τοποθετώντας με στο τιμόνι ενός από τους πιο κρίσιμους τομείς της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.

Όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, αντλώντας δύναμη και ψυχή από την εμπιστοσύνη σας, προσπάθησα και εκτιμώ ότι το πέτυχα, να τιμήσω τις Κυκλάδες και την ψήφο σας εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα και πίστη το καθήκον που μου αναθέσατε.

Δυόμισι χρόνια δημιουργικού και πρωτόγνωρου μεταρρυθμιστικού έργου, σε ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Με ξεκάθαρη πολιτική βούληση, μεράκι και σχέδιο, αλλά κυρίως πολλή δουλειά, νοικοκυρέψαμε και θωρακίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, στηρίξαμε την απασχόληση και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Με καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα – παρακαταθήκη για το μέλλον - οργανώσαμε ένα υπουργείο πρότυπο, για την ποιοτική εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, του εργαζόμενου και του συνταξιούχου.

Σήμερα, στη μεγάλη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να διαφυλάξουμε όλα όσα κατακτήσαμε. Και πρώτα απ’ όλα την πολιτική σταθερότητα, η οποία αποτελεί το κυριότερο «καύσιμο» της συνολικής οικονομίας και ιδιαίτερα της τουριστικής ανάπτυξης, όπως φάνηκε φέτος στα νησιά μας όπου η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σήμερα, πρέπει να δείξουμε τη δύναμη της αλήθειας και της υπευθυνότητας απέναντι στο λαϊκισμό και την αβεβαιότητα. Να διασφαλίσουμε τη σίγουρη και ασφαλή προοπτική της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για αυτό το λόγο, απευθύνομαι σε εσάς για να ζητήσω εκ νέου την πολύτιμη στήριξή σας.
Σας ζητώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Σας ζητώ να δώσετε τη μάχη με ευθύνη και με πυξίδα την αλήθεια για το καλό της πατρίδας μας.
Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί, και στις Κυκλάδες αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Καλή Χρονιά και με τη Νίκη!»

Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναγνωρίσει σε αυτή την κυβέρνηση, την  κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, έναν μεγάλο και κρίσιμο άθλο. Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κατάφερε με σοβαρότητα, ψυχραιμία και μεθοδική δουλειά να κρατήσει όρθια τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Ακολουθώντας με συνέπεια έναν «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, προχώρησε σε ένα πρωτόγνωρο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και οδηγεί την Ελλάδα με αυτοπεποίθηση στα ήρεμα και ασφαλή νερά της οικονομικής ανάπτυξης μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Όταν στις 21 Ιουνίου του 2012 ανέλαβα την ευθύνη ενός από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης, αυτό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι προκλήσεις ήταν τεράστιες. 
Η ανεργία σκαρφάλωνε καθημερινά σε όλο και υψηλότερα επίπεδα. Οι συντάξεις και η κοινωνική ασφάλιση ήταν σε κίνδυνο, ενώ πολύτιμοι πόροι διέρρεαν από εδώ και από εκεί καθώς δεν ξέραμε τι πλήρωνε το κράτος και σε ποιους. Η καθημερινότητα των πολιτών, εργαζομένων, συνταξιούχων και επαγγελματιών, μια συνεχής ταλαιπωρία.
Και όμως τα καταφέραμε! Με ισχυρή βούληση και πίστη στις δυνάμεις μας, σχέδιο, οργάνωση και, κυρίως, πολλή δουλειά.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ