Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015

σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κυκλάδων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων,

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες τα νησιά του Νομού και κυρίως την Τήνο, την Άνδρο,  τη Νάξο, την Πάρο  και τη Σύρο.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, τόσο ο ίδιος όσο και οι κατ’ αρμοδιότητα υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Δημάρχους των νησιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.

Σημείωσε ακόμη ότι  στην  προσαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης, έχει δοθεί εντολή να βγει στους δρόμους ο διαθέσιμος μηχανολογικός  εξοπλισμός  για τον αποχιονισμό των οδών ενώ έχει τεθεί σε επιφυλακή ο μηχανισμός των Δήμων, χειριστές και οδηγοί. 

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται επίσης οι  υπηρεσίες της Περιφέρειας για την καταγραφή επικίνδυνων σημείων του οδικού δικτύου ενώ εφιστάται η  προσοχή στους πολίτες όπως περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο κ. Λεονταρίτης  έχει ήδη  έρθει σε επαφή με τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και έχει ήδη συμφωνήσει για το κλείσιμο των σχολείων στις περιοχές που αυτό απαιτηθεί ενώ δεδομένη θεωρείται η αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σωμάτων Ασφαλείας και των υγειονομικών σταθμών του Νομού.


Σήμερα (7.1) το μεσημέρι μεταβαίνουν στο νησί της Τήνου που πλήττεται περισσότερο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων προκειμένου να συντονίσουν τις επιχειρήσεις αποχιονισμού και διάνοιξης των οδικών δικτύων, επιλύοντας άμεσα περαιτέρω προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν.