Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2015

δεύτερη εισήγηση και βιωματικό εργαστήρι του προγράμματος της Σχολής Γονέων του ενοριακού παιδικού σταθμού "Η Γλυκογαλούσα" της Ι.Μ. Θήρας

Σύμφωνα με την πρόσκληση για γονείς, εκπαιδευτικούς και για κάθε ενδιαφερόμενο,

Ο ενοριακός παιδικός σταθμός "Η Γλυκογαλούσα" της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, σας προσκαλεί στην δεύτερη εισήγηση και βιωματικό εργαστήρι, του προγράμματος της Σχολής Γονέων, με εισηγητές την κυρία Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη, ψυχολόγο, και τον κύριο Γιάννη Παναγόπουλο, ψυχολόγο.

Σκοπός της ομιλίας: Στόχος της ομιλία αυτής είναι να κατανοήσουν οι γονείς ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών σήμερα και ποιες είναι οι δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν τα παιδιά έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους. Στη συνέχεια θα δούμε τι χρειάζεται να κάνει ο γονιός έτσι ώστε να συμβάλει στην καλλιέργεια των συγκεκριμένων δεξιοτήτων στο παιδί του.

Σκοπός του εργαστηρίου: Σε αυτό το εργαστήρι, αξιοποιώντας ένα περιστατικό που οι περισσότεροι γονείς ζουν στην καθημερινότητα τους, θα βοηθήσουμε τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν σε βάθος ποιες είναι οι αλλαγές που χρειάζεται να κάνουν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν απαραίτητες δεξιότητες.
Στην συνάντηση αυτή θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην οριοθέτηση και στην σταθερότητα του γονιού – στοιχεία απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού και τη μείωση της έντασης και του στρες.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
Στους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Ιωάννα Καραμολέγκου, Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού "Η Γλυκογαλούσα"