Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015

η ΕΛΜΕ Θήρας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των μαθητών

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η ΕΛΜΕ Θήρας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 11π.μ-2μ.μ. προκειμένου τα μέλη της να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των μαθητών στα Φηρά.

Δυο  μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη υπάρχουν πολλά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Στις Κυκλάδες υπάρχουν ακόμη περίπου 150 κενές θέσεις καθηγητών, εκ των οποίων οι 41 είναι στην περιφερειακή ενότητα Θήρας. Επί 6 χρόνια συνταξιοδοτούνται συνεχώς καθηγητές και δεν προσλαμβάνεται κανείς μόνιμος εκπαιδευτικός.

Με υπόμνημα και παράστασή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 27 Οκτωβρίου, αναφερθήκαμε αναλυτικά τόσο στη συνολική κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και στα τοπικά προβλήματα της μεταφοράς μαθητών, την κάλυψη  των σχολείων σε  εξοπλισμό, λειτουργικές δαπάνες, αναφερθήκαμε για άλλη μια φορά στο φλέγον ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών  και ζητήσαμε τη στελέχωση των σχολείων με βοηθητικό προσωπικό.

Ζητάμε άμεσα διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και σε κάθε περίπτωση η σχολική χρονιά να ξεκινά με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στα σχολεία.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι:

-        στην κινητοποίηση των μαθητών, που θα γίνει την Πέμπτη στις 11.00 π.μ. στα Φηρά (έξω από την εφορία)

-        στην  Γενική Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Δίπλα στους μαθητές, στα παιδιά μας, δίπλα στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους και όχι απέναντί τους. Αυτή πρέπει να είναι η θέση κάθε εκπαιδευτικού που θέλει να είναι λειτουργός - παιδαγωγός.

Γιατί ο αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών είναι δίκαιος!



Για το Διοικητικό Συμβούλιο