Κυριακή, Αυγούστου 09, 2015

μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το ΕΜΕΙΣ (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών) σχετικά με εργασίες του Δ.Λ.Τ.Θ. στην περιοχή του Μονόλιθου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ,

 Με μηνύσεις και καταγγελίες  στο Λιμεναρχείο Θήρας  απάντησε  η Δημοτική Παράταξη  «ΕΜΕΙΣ» Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων  Πολιτών, στις μπουλντόζες και τις  αυθαίρετες ενέργειες  του Λιμενικού ταμείου Θήρας,  καθώς με εντολή του προέδρου του Πελέκη Ηλία, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της  6/8/2015,  εν κρυπτώ ώστε να μην  ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες  περιβαλλοντικής μελέτης προσέλαβε ιδιώτη εργολάβο ώστε να συντελεστεί το παρακάτω έγκλημα που εκτός της περιβαλλοντικής και αισθητικής καταστροφής είναι και μέγιστης επικινδυνότητας, καθώς δημιούργησε ρήγμα πλάτους 5 μέτρων στον βόρειο κυματοθραύστη στην περιοχή του Μονόλιθου Μεσαριάς ισχυριζόμενος ότι το έπραξε ύστερα απο αίτημα των ψαράδων της περιοχής διότι  μαζεύονται φύκια στο παρακείμενο λιμανάκι.

Μέλη της Δημοτικής Κίνησης ‘’ΕΜΕΙΣ’’ ύστερα απο καταγγελίες λουόμενων έσπευσαν στην περιοχή περί ώρας 10πμ στις 6/8/15 για αυτοψία και φωτογράφιση του χώρου όπου και διαπίστωσαν σοκαρισμένοι ένα άνοιγμα περίπου 5μ και ύψους 3μ που έχασκε ως νέα διώρυγα της Κορίνθου δημιουργώντας στροβιλισμό των υδάτων εισερχόμενα μέσα στο πρώην προστατευόμενο λιμανάκι.
Η αυθαίρετη παρέμβαση του Λ.Τ Θήρας θίγει άμεσα το φυσικό τοπίο  που προϋπάρχει εδώ και έναν αιώνα στη περιοχή του Μονόλιθου(βόρειος κυματοθραύστης).

Επιπλέον είναι μέγιστης επικινδυνότητας καθώς τη συγκεκριμένη παραλία την επισκέπτονται οικογένειες με μικρά παιδιά λόγο των αβαθών υδάτων της.

Μετά την αυθαίρετη καταδρομικού τύπου παρέμβαση ο στροβιλισμός που δημιουργείται και η ένταση με την οποία μπαίνουν μέσα απο τη διώρυγα του Μονόλιθου  τα κύματα καθιστά  πλέον αδύνατη την ασφαλή παραμονή των λουόμενων και των παιδιών τους στην παραλία.

Η άμεση κινητοποίηση των μελών της Δ.Κ.  ΕΜΕΙΣ κατέληξε στο Λιμεναρχείο Θήρας όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις εναντίον των υπεύθυνων του Λ.Τ. Θήρας αλλά και όσων συνέβαλαν στην εκτέλεση της αυθαιρεσίας με συνέπεια της καταστροφής του βόρειου κυματοθραύστη.
Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της καταστροφής του  δεδομένου ότι κατά την ημέρα που επισπευτήκαμε την περιοχή οι άνεμοι έπνεαν με 2Β και η επικινδυνότητα ήταν μέγιστη.

Τι θα συμβεί όταν  το σύνηθες  φαινόμενο των ισχυρών ανέμων της περιοχής είναι 6,8,10,12 Μποφώρ;  Ή θα θρηνήσουμε θύματα ή η θάλασσα θα μπει μέσα  στα σπίτια και τα καταστήματα.
Κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την υποβολή των μηνύσεων, το απόγευμα της ίδιας ημέρας κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου για τη σύλληψη των υπευθύνων ενώ σχηματίστηκε δικογραφία απο το Λιμεναρχείο Θήρας όπου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Νάξου.


ΕΜΕΙΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ