Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015

μήνυμα του Δήμαρχου Θήρας για τις μέρες της αυξημένης τουριστικής κίνησης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,


Η υψηλή επισκεψιμότητα του νησιού μας , ιδιαίτερα αυτές τις μέρες με τη μεγάλη προσέλευση τουριστών για το Σαββατοκύριακο της γιορτής του 15Αυγούστου , εφιστά τη προσοχή των πολιτών μας ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα και να προσφερθούν οι καλύτερες υπηρεσίες γα την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Θα ήταν καλό οι όποιες μετακινήσεις να αποφεύγονται σε ώρες αιχμής, όπου αυτό είναι εφικτό και να γίνει μια συνολική προσπάθεια περιορισμού των υπεράριθμων οχημάτων προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Σημαντική είναι και η αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης ώστε να κατανέμονται ισομερώς τα μέσα μεταφοράς χωρίς να επιβαρύνουν τα πεζοδρόμια ή άλλους χώρους παράνομης στάθμευσης.

Αναγκαία είναι επίσης η υιοθέτηση μιας υπεύθυνης στάσης τόσο απέναντι στο νησί μας όσο και στους επισκέπτες του, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας και φροντίζοντας όλα τα απορρίμματα να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης και όχι έξω, δίπλα ή απέναντι από αυτούς. Σε περίπτωση διαπίστωσης εγκατάλειψης αποβλήτων σε οποιοδήποτε άλλο χώρο πέρα από τους κάδους θα επιβάλλονται πρόστιμα ως έσχατη και αναγκαία λύση περιορισμού του φαινομένου.


Λόγω ακριβώς του μεγάλου αριθμού επισκεπτών πρέπει πρώτοι εμείς να χαράξουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει στο νησί μας την εικόνα που το αρμόζει. Εμείς θα το σεβαστούμε πρώτοι, εμείς θα το προφυλάξουμε πρώτοι, εμείς πρώτοι θα το διατηρήσουμε όμορφο, καθαρό και λειτουργικό.