Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015

σύλλογος Μεσαγωνιατών Θήρας «Παναγία η Επισκοπή» - οι εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταυγουστο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Αύγουστο, με κεντρική εκδήλωση το καθιερωμένο πανηγύρι του Δεκαπενταυγουστου στην Παναγία την Επισκοπή, είναι οι εξής :

Στις 11,12 και 13 Αυγούστου στο γήπεδο Καμαρίου οργανώνεται μουσικοκινητική δραστηριότητα για παιδιά και εφήβους στις 19.30-21.30 μ.μ.

Στις 14 Αυγούστου το αρχαιότερο πανηγύρι της Σαντορίνης, στην εκκλησία της Παναγίας της Επισκοπής, με την παραδοσιακή πανήγυρη (φάβα και μαυρομάτικα φασόλια), όπως γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Οι μεγαλύτεροι άνδρες και γυναίκες μαζί με τους νεώτερους στον χώρο της Επισκοπής θα ανάψουν και εφέτος την φωτιά και θα μαγειρέψουν στα καζάνια, όπως τους έμαθαν οι προηγούμενες γενιές, ενώ η «πανήγυρη» θα ευλογηθεί από τον Μητροπολίτη μας κ. Επιφάνειο και θα προσφερθεί σε όλους τους προσκυνητές.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου στο γήπεδο Καμαρίου, 19.00μ.μ. ο αγώνας των Παλαιμάχων, οι οποίοι κάθε χρόνο επιβεβαιώνουν ότι η δύναμη της ψυχής και της θέλησης είναι ισχυρότερη της σωματικής.

Στις 20 Αυγούστου η καθιερωμένη λειτουργία στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και στις 22 Αυγούστου στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου .

Στις 23 Αυγούστου, η καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου η «πετσέτα στου Παντελή» στο «παλιό χωριό». Μία ακόμη αξέχαστη βραδιά για όλους για την συνέχεια της παράδοσης αλλά και το ξύπνημα της ψυχής και της μνήμης.