Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2015

Κόκκινη παραλία και Περίσσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με το therichest.com

Δύο παραλίες της Σαντορίνης κατατάσσει στις 10 καλύτερες της Ελλάδας η δημοφιλής Αμερικανική σελίδα www.therichest.com σε πρόσφατη (12.1.2015) ανάρτησή της, σύμφωνα με το κείμενο και τις επιλογές της δημοσιογράφου Katina Goulakos.

Οι παραλίες της Σαντορίνης κατατάσσονται μάλιστα σε πολύ καλή σειρά, με την Κόκκινη παραλία να βρίσκεται στην 3η θέση, και την Περίσσα στην 6η!

Στην πρώτη θέση βρίσκεται μια ακόμη παραλία νησιού των Κυκλάδων και συγκεκριμένα η παραλία Σαρακίνικο της Μήλου ενώ στην δεύτερη η πολυφωτογραφημένη και δημοφιλής παραλία Ναυάγιο, στην Ζάκυνθο.

Την ανάρτηση μπορείτε να την δείτε εδώ : http://www.therichest.com/expensive-lifestyle/location/the-10-most-beautiful-beaches-in-greece/

Σύμφωνα με την ανάρτηση και την μετάφραση της σελίδας http://www.newmoney.gr/article/81521/amerikaniki-istoselida-ymnei-tis-10-kalyteres-ellinikes-paralies που προέβαλε το αρχικό δημοσίευμα :

Αμερικανική ιστοσελίδα «υμνεί» τις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες

«Ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες είναι γνωστοί για την αυτοπεποίθησή τους, είναι γιατί προέρχονται αναμφισβήτητα από το πιο όμορφο μέρος του κόσμου», είναι ο πρόλογος του άρθρου της δημοφιλούς αμερικανικής ιστοσελίδας, TheRichest.com, για την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο περιλαμβάνει μια λίστα με τις 10 πιο όμορφες ελληνικές παραλίες.
«Η Ελλάδα είναι γνωστή για πολλά πράγματα: την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την παράδοση, το φαγητό, τις εκκλησίες, τη νυχτερινή ζωή, την αρχιτεκτονική και πολλά άλλα.  Λέγεται ότι όταν ο Θεός δημιούργησε την Ελλάδα, ράντισε τη χώρα με ωραία νερά. Με πάνω από έξι χιλιάδες νησιά, η Ελλάδα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χώρες του κόσμου και για καλό λόγο», αναφέρει η αρθρογράφος, Katina Goulakos.

Για τις παραλίες της Σαντορίνης αναφέρονται τα εξής :

6. Περίσσα,  Σαντορίνη
Η παραλία της Περίσσας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Αιγαίου. Μαύρη άμμος, φτιαγμένη από λάβα εκτείνεται για περίπου 7 χιλιόμετρα σε συνδυασμό με κρυστάλλινα καθαρά νερά και έναν εκτυφλωτικό και καυτό ήλιο. Για αυτά τα χαρακτηριστικά της η Περίσσα είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Σαντορίνης.Πλήρως οργανωμένη προσφέρει δυνατότητα για διαμονή σε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς επίσης και ένα κάμπινγκ, φαγητό σε πολλές ταβέρνες και μπαρ πάνω στο κύμα και μεγάλη γκάμα από θαλάσσια σπορ, από γουιντσέρφινγκ και θαλάσσιο σκι, μέχρι υποβρύχιες καταδύσεις. Μερικά δένδρα στην αμμουδιά την κάνουν ιδανική, καθώς η σκιά σπανίζει στις παραλίες του Αιγαίου.

3. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

Αναμφισβήτητα η πιο διάσημη και πανέμορφη παραλία της Σαντορίνης, η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από το αρχαίο Ακρωτήρι. Η παραλία είναι μοναδική και όμορφη, αλλά είναι πολύ μικρή και μερικές φορές δημιουργείται πολυσύχναστη ατμόσφαιρα, ωστόσο, η ομορφιά της, την καθιστά άξια για επίσκεψη. Ο περίπατος στο δρόμο προς την παραλία είναι εντυπωσιακός. Το μοναδικό τοπίο του κόκκινου και του μαύρου ηφαιστειακού πετρώματος είναι πραγματικά ένα απίστευτο θέαμα. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη και διαρκεί περίπου 2 λεπτά για να φτάσετε από το χώρο στάθμευσης.