Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014

ολοκληρώνεται η βιοκλιματική μελέτη Φηρών

Ολοκληρώθηκε η βιοκλιματική μελέτη της αρχιτέκτονα Φωτεινής Ξυράφη για την πλατεία των Φηρών και τα γύρω της οικοδομικά τετράγωνα που πραγματοποιήθηκε για τον Δήμο Θήρας.

Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο σε πρόσφατη γενική συνέλευση του Συλλόγου των Εμπόρων Θήρας και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Η μελέτη προβλέπει την χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον που αναμένεται μάλιστα να μειώνουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθώς και την ευρεία χρήση πρασίνου.

Στην μελέτη προβλέπεται επίσης η πεζοδρόμηση του δρόμου από το αρχαιολογικό Μουσείο των Φηρών μέχρι την κεντρική πλατεία καθώς και παρεμβάσεις με στόχο την συνολική αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται μικρές αλλαγές και προσθήκες στο αρχικό σχέδιο, μετά και από τις εισηγήσεις φορέων της περιοχής.

Η υλοποίηση της μελέτης αναμένεται να ξεκινήσει πρίν από την έναρξη του φετινού καλοκαιριού, δημιουργώντας για την πρωτεύουσα του νησιού μια ολοκαίνουργια εικόνα.