Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014

βρέθηκε στη Δήλο η ελληνική «Πομπηία»

Σύμφωνα με ανάρτηση της εφημερίδας www.topontiki.gr στην σελίδα http://topontiki.gr/article/88220 ,

Oικιστικά κατάλοιπα στη θαλάσσια περιοχή της συνοικίας του Σταδίου της Δήλου, εντόπισαν και αποτύπωσαν οι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ). Το δάπεδο το οποίο σε κάποιο σημείο του φέρει 16 πήλινα αγγεία και έναν κλίβανο, οδηγεί την έρευνα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκαταστάσεις σχετικές με εμπορικές ίσως και βιοτεχνικές δραστηριότητες. Παρόμοιες εγκαταστάσεις έχουν εντοπιστεί στην Πομπηία και στο Ηράκλειο της Ιταλίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) διεξήγαγε έρευνα στη βορειανατολική πλευρά της Δήλου, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν και να αποτυπωθούν τα κατάλοιπα που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της συνοικίας του Σταδίου. Τα κατάλοιπα αυτά είχαν προσδιοριστεί στο παρελθόν ως λιμενικές εγκαταστάσεις.


Το πλήρες κείμενο στο οποίο αναφέρονται τα ευρήματα, η ομάδα εργασίας καθώς και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να το δείτε εδώ : http://topontiki.gr/article/88220