Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2014

εναρκτήρια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Βιώσιμες Θαλάσσιες Μεταφορές με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο μεταξύ της Ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και των νησιών στο Αρχιπέλαγος (Archipelago-LNG)”

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως επικεφαλής εταίρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ-Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG)», (Sustainable Maritime Transport with LNG between Greek Mainland and islands in the Archipelagos-(ARCHIPELAGO-LNG) ) σας Προσκαλεί στην Εναρκτήρια Εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν ο σκοπός, οι στόχοι και οι δράσεις του Έργου από όλους τους εταίρους.

Το ARCHIPELAGO-LNG ανήκει στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TEN-T (Technology and Transport) της Επιτροπής Μεταφορών (DG-MOVE) και πραγματεύεται την εισαγωγή του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στις Θαλάσσιες Μεταφορές στο Αιγαίο πέλαγος.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι εταίροι: ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας), Νεώριο Σύρου, ANEK LINES και ΠΑΣΙΦΑΗ (Ναυτιλιακές Εταιρίες) θα παρουσιάσουν το Έργο την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ., στη Σύρο, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κτίριο Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Πλατεία Τσιροπινά.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου για τα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

Προσβλέπουμε στη συμμετοχή σας επειδή πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην ολοκλήρωση των στόχων του εν λόγω έργου, που είναι μεγάλης εθνικής σημασίας για την εναλλακτική πρόταση στις θαλάσσιες μεταφορές στο Αρχιπέλαγος μας και αναμένουμε ενεργή συνεργασία με τους φορείς σας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης                                     
Γεώργιος  Λεονταρίτης