Κυριακή, Αυγούστου 24, 2014

αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σελίδας zougla.gr για την δράση ομάδων Κινέζων στην Σαντορίνη που φέρονται ως κερδοσκόποι ..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, κείμενα αλλά και αρχεία ήχου με μαρτυρίες επιχειρηματιών του νησιού οι οποίοι καταγγέλλουν την δράση κυκλωμάτων, http://www.zougla.gr/greece/article/mafia-made-in-china

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους επιχειρηματίες της Σαντορίνης η δράση Κινέζων επιτήδειων, οι οποίοι επικαλούμενοι (προφορικά…) την ιδιότητα του «ξεναγού» εκμεταλλεύονται χιλιάδες ομοεθνείς τους που κατακλύζουν εφέτος το νησί, οδηγώντας τους σε συγκεκριμένα καταστήματα για τα ψώνια τους, παρακρατώντας ως «προμήθεια» υπέρογκα ποσά!

Όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες στο zougla.gr, «με μεθόδους μαφίας, εκβιάζουν τους καταστηματάρχες παίρνοντας μαύρο χρήμα κάτω από το τραπέζι».

Οι Κινέζοι αυτοί δηλώνουν «ξεναγοί» και αποσπούν τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία δεν κατευθύνονται εκεί που θα έπρεπε, δηλαδή στους καταστηματάρχες και στην τοπική οικονομία, αλλά στην τσέπη τους και στον κουμπαρά της «μαφίας».

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που μίλησαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, αλλά θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, «πρόκειται για επιτήδειους που στερούνται άδειας ξεναγού, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα. Παράλληλα, οι περισσότεροι είναι πρώην υπάλληλοι των μαγαζιών της λεγόμενης "China Town" της Αθήνας, που λυμαίνονται πλέον το πανάκριβο τουριστικό πακέτο της χώρας μας, άνευ ελέγχου, φόρων και άλλων σχετικών υποχρεώσεων».

Το πλήρες ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ : http://www.zougla.gr/greece/article/mafia-made-in-china