Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2014

“ΕΜΕΙΣ” Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών – ανακοίνωση για το αντιρατσιστικό φεστιβάλ (28-29.8) στην Οία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο ρατσισμός γεννάει το φασισμό και οπλίζει το χέρι του ενός εναντίον του “διαφορετικού”, του “άλλου”.

Η Δημοτική κίνηση “ΕΜΕΙΣ” χαιρετίζει την αντιρατσιστική εκδήλωση που ξεκινάει τη Πέμπτη 28 Αυγούστου στην Οία και τελειώνει το Σάββατο 29 Αυγούστου, και ενώνει τη φωνή της με τις φωνές όλων των πολιτών που αντιστέκονται και αγωνίζονται για μια κοινωνία ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, χωρίς φυλετικές ή  θρησκευτικές διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς του πλανήτη.

Με αφορμή το μουσικό φεστιβάλ, ως αντιρατσιστικό δρώμενο, που το διοργανώνουν νεολαίοι της Οίας, οι “ΕΜΕΙΣ” η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών, καταγγέλλουμε το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, στην Ουκρανία, στη Συρία και όπου αλλού υπάρχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο στην εύθραυστη γειτονιά μας. Δεν είμαστε μουσουλμάνοι, χριστιανοί, βουδιστές…. Πάνω και πέρα απ’ όλα είμαστε άνθρωποι δίπλα και όχι απέναντι στους συνανθρώπους μας. Άνθρωποι που σπαράσσονται διεκδικώντας τα αυτονόητα: την πολιτική τους ταυτότητα και μια ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: ο τελευταίος εφιαλτικός απολογισμός από του Ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
SOS: 2.130 χιλιάδες νεκροί Παλαιστίνιοι (άμαχος πληθυσμός)
SOS: ανάμεσα τους 1 μωρό δέκα μόλις ημερών, και ο 97χρονος Παλαιστίνιος Αμαντέλ Αρ Μάσρι
SOS: 5.000 χιλιάδες τραυματίες Παλαιστίνιοι
SOS: 64 νεκροί Ισραηλινοί (εκ των οποίων οι 3 ήταν πολίτες)
SOS: 32.000 χιλιάδες οβίδες του πυροβολικού και χιλιάδες πύραυλοι “γάζωσαν” τη Γάζα μέσα σε τρείς εβδομάδες…….και……και…..και

Η Δημοτική μας κίνηση καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αντιρατσιστική πρωτοβουλία με τη παρουσία τους στο μουσικό φεστιβάλ  στις 28-29 Αυγούστου στην αφαλάτωση της Οίας.
Πιστεύουμε ότι μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ, τη ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, το ΦΑΣΙΣΜΟ, και την κατάληξη όλων αυτών τον ΠΟΛΕΜΟ.


 Δημοτική Κίνηση ΕΜΕΙΣ - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών