Τετάρτη, Ιανουαρίου 22, 2014

επιτυχίες μαθητών της Σαντορίνης στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

Σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις σημείωσαν μαθητές της Σαντορίνης στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2014 που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20.1.2014

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας της την 12ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2014 http://www.ekfe.gr/portal/  καθώς και σύμφωνα με το κείμενο που έχει αναρτηθεί σε πολλές σελίδες γονέων και φίλων των μαθητών στο facebook, https://www.facebook.com/kchryssou
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Στέλλα, Γιώργο, Δημήτρη και κ. Ελευθερία!!

Τη 13η θέση κατέκτησαν, οι μαθητές της Β΄τάξης Θετικής Κατεύθυνσης του ΓΕΛ Θήρας Στέλλα Χατζηδάκη, Γιώργος Ζωχιός και Δημήτρης Φωκάς, με βαθμολογία 208/300 (ισοβάθμισαν με ένα ακόμα σχολείο, με διαφορά 57 μονάδες από την μαθητική ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση 265/300), στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2014.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 48 μαθητικές ομάδες από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Νότιας Ελλάδας Αισθανόμαστε περήφανοι βλέποντας τα παιδιά μας να διαπρέπουν σε έναν απαιτητικό διαγωνισμό που οι μαθητές εξετάζονται:

Εργαστηριακά- σε πειραματικές πρακτικές στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία
Ομαδοσυνεργατικά, σε τριμελείς ομάδες και όχι ως άτομα.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την απονομή επαίνων και βραβείων στους μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

Η Στέλλα, ο Δημήτρης και ο Γιώργος βραβεύτηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Υπεύθυνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, για την 1η θέση που κατέλαβαν στον τοπικό προκριματικό διαγωνισμό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές για την επίδοσή τους, όσο και στους καθηγητές κ. Λουκά Λυγνό (Φυσικό), κ. Παναγιώτη Κουτσομπόγερα (Χημικό) εκπαιδευτικοί στο ΓΕΛ Θήρας και κ. Ελευθερία Αργυρού ( Βιολόγο) - υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Θήρας, που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, για να προετοιμάσουν τους μαθητές. Καλή πρόοδο και καλή συνέχεια!! http://www.ekfe.gr/portal/

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014, (προκήρυξη διαγωνισμού εδώ) πραγματοποιήθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου οι τοπικοί προκριματικοί διαγωνισμοί στα κατά τόπους ΕΚΦΕ της χώρας. Στα 60 από τα 75 ενεργά ΕΚΦΕ όπου πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί, έλαβαν μέρος 383 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με 417 τριμελής μαθητικές ομάδες. Δηλαδή 1251 μαθητές έλαβαν μέρος σε αυτό το πανηγύρι των πειραμάτων. Στον πανελλήνιο διαγωνισμό προκρίθηκαν και θα διαγωνιστούν 79 μαθητικές ομάδες. 

Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι στα έξι χρόνια που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός, ο αριθμός των ΕΚΦΕ των σχολείων και των μαθητών που πήραν μέρος έχει εξαπλασιαστεί, (αύξηση 500%). 

Στις 18 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος διαγωνισμός στην Αθήνα για τα σχολεία της νότιας Ελλάδας όπου θα λάβουν μέρος 49 σχολεία – μαθητικές ομάδες.

Στις 25 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος διαγωνισμός στην Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας όπου θα λάβουν μέρος 30 σχολεία – μαθητικές ομάδες.


Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελείς ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014, η οποία θα γίνει στην Αθήνα από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2014.