Τρίτη, Ιανουαρίου 21, 2014

οι βασικές κατευθύνσεις της Π.Ν.Α. στο πλαίσιο της χρονιάς 2014 έτος πολιτισμού για το Ν. Αιγαίο

Τις βασικές κατευθύνσεις της Π.Ν.Α. στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «2014 έτος πολιτισμού για την Π.Ν.Α.» παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην Σαντορίνη –με τις παρουσιάσεις να συνεχίζονται στα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας- η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού και πολιτισμού κ. Φτακλάκη.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της παρουσίασής της στην Σαντορίνη, στόχοι του έτους είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών, η στήριξη των πολιτιστικών χώρων, η δημιουργία βιομηχανιών του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας μέσω την ενθάρρυνσης νέων καλλιτεχνών για την ανάληψη επαγγελματικών πρωτοβουλιών, την δημιουργία και υποστήριξη της λειτουργίας νέων βιώσιμων πολιτιστικών θεσμών ευρωπαϊκής ή και παγκόσμιας εμβέλειας κ.α.

Σύμφωνα με την κ. Φτακλάκη μεταξύ των στόχων του προγράμματος είναι είναι η ανάδειξη των νησιών μέσα από τον πλούτο της παράδοσής τους, της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και του πολιτισμού τους.

Αρχαία θέατρα, μοναστήρια, πανηγύρια, παραδοσιακά καφενεία, μουσεία, μονοπάτια αποτελούν μερικά μόνο από τα μέρη στα οποία αφορά και μπορεί να περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Το «2014 έτος πολιτισμού» που ανακήρυξε και προανήγγειλε η Π.Ν.Α. θα προσπαθήσει να αναδείξει τον λαϊκό πολιτισμό, προβλέπει την διοργάνωση mega events και απονομές τίτλων, την δημιουργία πολιτιστικών ημερολογίων, την χρήση νέων τεχνολογιών για την αξιοποίηση και ανάδειξη των χώρων πολιτισμού και των πολιτιστικών πάρκων κ.α. δράσεις.


Οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προτάσεις η να πάρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της κ. Φτακλάκη στην Ρόδο.