Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2013

παράρτημα Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου για την ανάγκη ενίσχυσης του αστυνομικού δυναμικού των Κυκλάδων

Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κο Νικόλαο Δένδια, σχετικά με την «Ενίσχυση του αστυνομικού δυναμικού των Κυκλάδων», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:    
« Όπως πληροφορηθήκαμε μέσω εγγράφου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, ανακοινώθηκε ο πίνακας με τις θέσεις που θα καλυφθούν με τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2013, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το άρθρο 14 του Π.Δ. 100/2013.
Σύμφωνα με τον πίνακα αυτόν, ενώ υπήρχε σημαντικός αριθμός αιτούμενων για μετάταξη αστυνομικών στην Περιφέρειά μας, αυτό δεν έγινε δυνατό, λόγω του μικρού αριθμού των προκηρυχθέντων θέσεων. Δυστυχώς και για το 2013, θα συνεχισθεί η σημαντική έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, μιας και οι κενές οργανικές θέσεις θα ξεπερνούν πλέον τις 100, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου της οργανικής δύναμης, η οποία και αυτή δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του νησιωτικού μας χώρου.
Η νησιωτική μας περιφέρεια προσφέρει και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη περισσότερα για την ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας, κύρια μέσω του τουρισμού, για να γίνει όμως αυτό κατορθωτό, ένας από τους σημαντικούς παράγοντες είναι και η ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών μας, ειδικότερα τους θερινούς μήνες. 
Σήμερα αποδυναμώνονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στο νησιωτικό μας χώρο, μέσω καταργήσεων Δ.Ο.Υ., τελωνειακών γραφείων, γραφείων Ι.Κ.Α., κλπ., με αποτέλεσμα ο νησιώτης να νιώθει παραμελημένος από την πολιτεία, μιας και εκτός των οικονομικών προβλημάτων, έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα της επικοινωνίας,  λόγω της ιδιαιτερότητας του γεωφυσικού μας χώρου.
Αναγνωρίζουμε μεν τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε κεντρικό επίπεδο στα μεγάλα αστικά κέντρα , θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας και την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου και την πρόβλεψη του άρθρου 101 του Συντάγματος  περί νησιωτικότητας και να στελεχώσετε τις αστυνομικές υπηρεσίες των νησιών μας, για το όφελος όχι μόνο των πολιτών μας, αλλά και της τοπικής ανάπτυξης.»