Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

δεμένα τα πλοία Πέμπτη και Παρασκευή λόγω απεργίας των ναυτεργατών

Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (31.1.2013)  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών εξέφρασαν την αντίθεση τους με το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ενώ έκαναν λόγο για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που έχει ο κλάδος τους.

«Οι ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατεδάφιση εργασιακών και αασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες δεκαετιών» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.
Πρόσθεσε ακόμη πως «επιβλήθηκε στους Έλληνες εν ενεργεία ναυτεργάτες μια άδικη, εξοντωτική και πέρα για πέρα εχθρική φορολογία του εισοδήματος τους, ξεχνώντας εκείνοι που την επέβαλαν ότι η ναυτεργατική τάξη τροφοδοτεί για δεκαετίες ολόκληρες την εθνική οικονομία με το πολύτιμο συνάλλαγμα της, πράγμα που συνεχίζει να κάνει και μάλιστα στην παρούσα δεινή οικονομική συγκυρία».