Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2012

διαμαρτυρίες για τα κενά στα σχολεία…

Την διαμαρτυρία τους για τα κενά στο ΕΠΑΛ Θήρας εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος των καθηγητών, ο Σύλλογος των γονέων των μαθητών, η Ε.Λ.Μ.Ε. Θήρας καθώς και το 15μελές Συμβούλιο Μαθητών του σχολείου.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, καταγγέλλεται η πρωτοφανής έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων τομέων του ΕΠΑΛ, με τους καθηγητές που λείπουν να είναι τουλάχιστο 9, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το εάν και πότε καλυφθούν οι θέσεις….


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΠΑΛ Θήρας

Ο Σύλλογος Καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Θήρας, ο Σύλλογος Καθηγητών της ΕΠΑ.Σ Θήρας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ Θήρας, η Ε.Λ.Μ.Ε. Θήρας και το 15μελές Συμβούλιο Μαθητών του ΕΠΑ.Λ Θήρας, καταγγέλλουν την πρωτοφανή έλλειψη καθηγητών στις ειδικότητες των τομέων του ΕΠΑ.Λ Θήρας.

Τα κενά των καθηγητών αυτήν τη στιγμή είναι εννέα (9) στο ΕΠΑ.Λ Θήρας και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ή δέσμευση από το υπουργείο για το αν και πότε πρόκειται να καλυφθούν.
Στην ΕΠΑ.Σ Θήρας η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη καθώς αυτήν τη στιγμή είναι τοποθετημένοι μόνο δύο (2) καθηγητές από τους οκτώ (8) που χρειάζεται η σχολή για την κανονική λειτουργία της.

Ακόμα και στους πρόσφατους διορισμούς αναπληρωτών στις τεχνικές ειδικότητες, δεν έγινε απολύτως καμία τοποθέτηση στα σχολεία μας. Οι μαθητές μένουν πίσω στην ύλη και υπάρχουν μαθήματα που είτε διδάσκονται λιγότερες ώρες από το προβλεπόμενο είτε δεν διδάσκονται καθόλου.
Ζητάμε την άμεση πρόσληψη καθηγητών. Η μόρφωση δεν είναι πολυτέλεια, είναι το αυτονόητο δικαίωμα κάθε μαθητή και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ενώ, σύμφωνα με την τελευταία, σημερινή (6.11) ενημέρωσή μας από πλευράς του σχολείου, 
"Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Υπηρεσία μας (χτες 05/11/12)
αναμένουμε την πρόσληψη ειδικοτήτων καθηγητών ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας." 


η εκπαίδευση και οι δυσκολίες της στα μικρά νησιά του Αιγαίου…

Δύσκολη όμως είναι η κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης και στην γειτονική και όμορφη Ανάφη εξ αιτίας της έλλειψης καθηγητών ειδικοτήτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από το μοναδικό γυμνάσιο του νησιού.
Από το σχολείο λείπουν τουλάχιστο 4 καθηγητές για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθημάτων των Αγγλικών, της Φυσικής Αγωγής κ.α. των ομολογουμένως λίγων αλλά .. υπαρκτών μαθητών του μικρού νησιού.
Ανάλογη είναι φέτος η κατάσταση και στην Θηρασιά των συνολικά 17 μαθητών, με αρκετούς από τους μαθητές του Γυμνασίου, και εκ των πραγμάτων του Λυκείου, να επιλέγουν την «λύση της Σαντορίνης» (καθημερινή μεταφορά ή μετεγκατάσταση στο νησί..) προκειμένου να συνεχίσουν το σχολείο τους.