Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2012

καλές, και νεότερες, ιδέες από την Santorini Biennale 2012

Η Μπιενάλε Σαντορίνηςπροκηρύσσει παγκόσμιο διαγωνισμό αφίσας με τίτλο "Σχεδίασε μια Ευχή γιατην Ελλάδα" στα πλαίσια του παράλληλου προγράμματός της για το 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Η έκθεσή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί από 10 Ιαν 2013 έως 10 Μαρ 2013, ταυτόχρονα σε 24 μεγάλες πόλεις του κόσμου και από 20 Απρ 2013 έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 στην Σαντορίνη.

Στόχος τους διαγωνισμού είναι φιλέλληνες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να συμβάλλουν στην στήριξη του ονόματος της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Θεωρώντας ουσιώδες το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες μπορούν να διαδραματίσουν μεγάλο και σημαντικό ρόλο ως προς το θέμα της εικόνας της Ελλάδας στο κόσμο, προσκαλούμε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να συμβάλλουν "Σχεδιάζοντας μια Ευχή για Ελλάδα!" η οποία θα ταξιδέψει σε 24 μεγάλες πόλεις.  

Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα από τις 10 Ιαν 2013 έως τις 10 Μαρ 2013 στις παρακάτω πόλεις: Τόκυο, Σεούλ, Βομβάη, Καλκούτα, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σάο Πάολο, Μπουένος Άϊρες, Σανγκάη, Πεκίνο, Σίδνεϊ, Μελβούνρη, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Τορόντο, Μόντρεαλ, Λονδίνο, Βερολίνο, Μόσχα, Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Μαδρίτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Ενώ από τις 20 Απριλίου 2013 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 η έκθεση θα μεταφερθεί στον Πύργο της Σαντορίνης! 

Η περίοδος συμμετοχών «άνοιξε» στις 14 Αυγούστου 2012 και αναμένεται να λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, με κόστος εγγραφής τα 40€.
Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να κατεβάσουν το ηλεκτρονικό δείγμα (pdf template) από το website της Μπιενάλε Σαντορίνης και αφού σχεδιάσουν την "Ευχή" τους θα πρέπει να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: reg@santorinibiennale.gr
Μέγεθος αφίσας: Α2, Tελικό αρχείο: Pdf (curves) & CMYK, χωρίς cropmarks.

Η Μπιενάλε της Σαντορίνης θα τυπώσει 25 αφίσες για το κάθε έργο τις οποίες θα διανέμει στις αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού προς παρουσίαση. Η λίστα με τις συμμετέχουσες γκαλερί θ' ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της περιόδου εγγραφών.

Για πληροφορίες:
@: kikos@santorinibiennale.gr