Τρίτη, Αυγούστου 14, 2012

την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές του 1014 ανακοίνωσε ο Άγγελος Ρούσσος

Την συμμετοχή του (την υποψηφιότητά του) στις επόμενες δημοτικές εκλογές (που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές) ανακοίνωσε με συνέντευξή του την Δευτέρα 13 Αυγούστου, ο πρώην και για δύο συνεχόμενες τετραετίες (2004- 2010) εκλεγμένος δήμαρχος Σαντορίνης, Άγγελος Ρούσσος, καθώς και έπαρχος την τετραετία 2000 - 2004.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε στους λόγους της απόφασής του, κύριος εκ των οποίων όπως ανέφερε είναι οι λανθασμένες επιλογές της σημερινής Δημοτικής Αρχής στο θέμα της χωροθέτησης και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ως προς αυτό, και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ρούσσος και λαμβάνοντας υπόψη τις επικίνδυνες, όπως τις χαρακτήρισε διαφοροποιήσεις, μεταξύ των μελών του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε ότι αυτό που προτείνεται σήμερα ως λύση από πλευράς του Δήμου, δεν νομίζει ότι είναι η καταλληλότερη μέθοδος. Σημειώνοντας πως, η προτεινόμενη από τον Δήμο λύση (την οποία χαρακτήρισε ΧΥΤΥ) έχει σοβαρά μειονεκτήματα, απαιτώντας μεγάλη έκταση, μη μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων, και μολύνοντας την περιοχή της διαχείρισης, σε αντίθεση με την λύση που είχε ο ίδιος ως Δήμαρχος προτείνει και υποστηρίξει, η οποία και προέβλεπε την δημιουργία ενός εργοστασίου κλειστού τύπου 300τμ για την επεξεργασία των απορριμμάτων.
Ο κ. Ρούσσος συμπλήρωσε δε πως έχει αμφιβολίες ως προς το εάν τελικά θα εγκριθεί ο τρόπος διαχείρισης που προτείνει η Δημοτική Αρχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και του κράτους. Ο κ. Ρούσσος μάλιστα κάλεσε τον Δήμαρχο να δώσει στην δημοσιότητα και να παρουσιάσει σε αντιπαραβολή και τις δύο μελέτες (τις προτεινόμενες λύσεις) «Μουρελάτου – Φρατζή» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ώστε να φανεί ποια είναι καλύτερη. Αυτό δε που αξίζει να παρατηρήσουμε είναι ότι ο πρώην δήμαρχος δεν δίστασε να αναφέρει ότι η μέθοδος που εκείνος είχε προτείνει έχει μεγαλύτερο κόστος και σε ότι αφορά την κατασκευή, λειτουργία και συντήρησή της, καθώς και σε ότι αφορά τα ποσά που θα πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες…

Πέρα από το ζήτημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων ο πρώην δήμαρχος αναφερόμενος στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, δήλωσε ότι μέλημά του δεν είναι να «ξαναγίνει δήμαρχος» αλλά να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και τα οποία όπως είπε, δεν επιλύονται από την δημοτική αρχή.
Σχετικά με την υποψηφιότητά του ο κ. Ρούσσος ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι καθώς και νέα στελέχη που τον υποστηρίζουν και του ζητούν να συμμετάσχει στα κοινά, καθώς και ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από ώριμη σκέψη.
Ο πρώην Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα σημαντικότερα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της οκταετούς θητείας του, τα οποία όπως ανέφερε ήταν η αποχέτευση μεγάλου μέρους του νησιού, η ολοκλήρωση του Εθνικού σταδίου στο Καμάρι, καθώς και υποστήριξη για την δημιουργία και λειτουργία του Νοσοκομείου και του Παιδικού Σταθμού του Εμπορείου.