Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2012

εκτελεστική επιτροπή ΠΝΑ – οι αποφάσεις

Συνεδρίασε την 1.8  υπό τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου, Φώτη Χατζηδιάκου, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, Δέσποινας Διακοσταυριανού και Σωτήρη Παμπάκα.

Κυρίαρχο θέμα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, αποτέλεσε η οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται με τα νέα δεδομένα περικοπής των ΚΑΠ κατά 68%.

Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πως, παρά την τεράστια αυτή μείωση, η έως τώρα διαχείριση και ειδικά η μείωση των λειτουργικών δαπανών και των μισθωμάτων επιτρέπει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ανταπεξέλθει. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε πως βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι να εξοικονομηθούν πόροι, ακόμα και κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έτσι ώστε να στηριχθούν οι κοινωνικές δομές στα νησιά.

Επίσης εξετάστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή η μελέτη του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αποφασίστηκε η προώθησή του λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και των υπηρεσιακών παραγόντων.