Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2012

συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη

Τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα ζητήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, υιοθέτησε ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Πουσσαίο.

Στην πολύωρη συνάντηση, ο κ. Πουσσαίος παρουσίασε στον Υπουργό το σχέδιο της Περιφέρειας για τις συνδυασμένες μεταφορές με ανταποκρίσεις όλων των μεταφορικών μέσων (αεροπλάνα – υδροπλάνα - πλοία κορμού), καθώς και την ανάγκη αξιοποίησης των Διεθνών Αεροδρομίων Θήρας και Μυκόνου αλλά και των 4 άλλων (Μήλου-Πάρου-Νάξου-Σύρου) από τα γειτονικά νησιά.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προϋποθέτει την αξιοποίηση του συνόλου του νησιωτικού χώρου και όχι μεμονωμένα του κάθε νησιού, με έμφαση στον σχεδιασμό ανταποκρίσεων μεταξύ των νησιών, τη διασύνδεση αλλά και την εκμετάλλευση των μέσων μεταφοράς που υπάρχουν κυρίως στα μεγαλύτερα και πιο ανεπτυγμένα νησιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Πουσσαίος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κώστα Μουτζούρη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται των προβλημάτων που παρουσιάζουν τα λιμάνια. Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη για απλοποίηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση, όπου είναι αναγκαίο, των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και η αξιοποίηση των συγκεκριμένων υποδομών.