Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2012

Πουσσαίος - Παπαθεοδώρου (είναι υφυπουργός Παιδείας...) συνάντηση εν όψει της (ομαλής..) έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς...

Με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέθεσε στον Υφυπουργό την ανάγκη για ανάπτυξη των δομών Παιδείας στα νησιά των Κυκλάδων, όπως είναι η λειτουργία ολοήμερου και του μουσικού σχολείου και η επικοινωνία μεταξύ των σχολικών μονάδων, καθώς λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν οι νησιωτικές περιοχές, δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τον κ. Παπαθεοδώρου ότι εξ αιτίας των οικονομικών συγκυριών που επικρατούν, το αυξημένο κόστος διαβίωσης στα νησιά μας, καθώς και η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών και δη των αναπληρωτών, έχουν οδηγήσει σε δυσκολία κάλυψης των θέσεων καθώς αφενός δεν δύνανται να καλύψουν τα έξοδα τους και αφετέρου δεν έχουν ιδιαίτερα κίνητρα για την πλήρωση των θέσεων.

“Στα 24 νησιά των Κυκλάδων, εδρεύουν 71 εκπαιδευτικές μονάδες, διδάσκουν 1291 εκπαιδευτικοί και εξυπηρετούν 7,850 μαθητές” τόνισε ο κ. Πουσσαίος ο οποίος συμπλήρωσε ότι είναι σημαντική, η ευαισθητοποίηση των Δήμων αλλά και των τοπικών κοινωνιών, με σκοπό τη στήριξη αλλά και την προσφορά βοήθειας στους εκπαιδευτικούς μας σε κάθε επίπεδο.