Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2012

μαζικά επιλέγουν διακοπές στην Ελλάδα οι Γερμανοί πολιτικοί …

Σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Τύπου,

Ενώ οι ελληνογερμανικές σχέσεις (και σε ότι αφορά τις διεργασίες των χωρών σε επίπεδο ΕΕ καθώς και .. δημοσιονομικής προσαρμογής..) δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο, φέτος πολλοί Γερμανοί πολιτικοί επιλέγουν για διακοπές την Ελλάδα προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, για την βουλευτή των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε παλαιότερα ο κύριος λόγος των επισκέψεων στη χώρα μας ήταν ο ήλιος και η θάλασσα. Αυτή τη φορά όμως, οι λόγοι είναι περισσότεροι: «Όταν άκουσα ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 50% ήταν για μένα αυτονόητο ότι θα πάω στην Ελλάδα». 
Ο Ρίχαρντ Πέτερλε, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, ο οποίος θα ταξιδέψει με την οικογένεια του στην Κρήτη, υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς σε επίπεδο υπηρεσιών στην Ευρώπη». 
Η δε Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Φρίντλιντε Γκουρ Χιρς, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης επισκέφθηκε με την οικογένειά της την Κέρκυρα και από ότι δήλωσε «έχει τις καλύτερες εντυπώσεις». 
Ο φιλελεύθερος πολιτικός Έρικ Σβένκερτ θα επισκεφθεί στο τέλος Ιουλίου την Κω. Με τον τρόπο αυτό θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Γερμανία δε στηρίζει την Ελλάδα μόνο με δημόσιο χρήμα, αλλά οι Γερμανοί πολιτικοί είναι πρόθυμοι και ιδιωτικά να υποστηρίξουν την χώρα. 
Η Βερολινέζα σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Μέχτχιλντ Ράβερτ έχει μια συνεργάτιδα ελληνικής καταγωγής και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Φέτος επέλεξε τη Θάσο. 
Το μήνυμα ότι στηρίζει την Ελλάδα θέλει να στείλει και η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Ίνγκριντ Φίσμπαχ επισκεπτόμενη τη Ρόδο. «Θέλω να δείξουμε ότι με τη στήριξη του τουρισμού στέλνουμε το μήνυμα πως ερχόμαστε και πάλι ευχαρίστως εδώ και εάν είναι ωραία θα ξαναέρθουμε και του χρόνου».