Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2011

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ενημέρωση....

Πόσον καιρό είχα να διαβάσω τέτοια επιστολή!... παλαιοκομματικού τύπου, απο αυτές που είναι σαν τα σταυρόλεξα. Ψάχνεις να βρείς δηλαδή, κι αν σε ενδιαφέρει φυσικά, σε ποιούς και σε τι ακριβώς αναφέρεται. Εν προκειμένω, κι απ’ οτι έχουμε καταλάβει επιστρατεύοντας τις «ερμηνευτικές» μας ικανότητες, ο κ. Μαχαιρίδης «τα βάζει» με κάποιους, μάλλον απο άλλον κομματικό χώρο, οι οποίοι, μάλλον υποστηρίζουν ή θέλουν να «βλέπουν» οτι ο νησιώτικος ΦΠΑ μάλλον θα αυξηθεί... Ο κ. Μαχαιρίδης πάντως σε μια ανακοίνωση τύπου back in time προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να μας πείσει οτι ο ΦΠΑ ο νησιώτικος δεν θα αυξηθεί.. Ας το ελπίσουμε...
Εναλλακτικός τίτλος του θέματος, «μήπως έρχονται εκλογές και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα;»

Σύμφωνα με την επιστολή,
«Την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία, οι τοπικές της αρχές και το σύνολο των φορέων έχουμε τεθεί χρόνια τώρα, ως αρραγές μέτωπο, σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να διαψεύσουμε σενάρια και να αποτρέψουμε την ολέθρια για την οικονομία των νησιών μας κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, μια μικρή ομάδα κομματικών παραγόντων εξακολουθεί, όπως φαίνεται, να επενδύει μικροπολιτικά σε μια τυχόν καταστροφική εξέλιξη.
Όσο αυτή δεν έρχεται ή διαψεύδεται αρμοδίως, η συγκεκριμένη ομάδα ενοχλείται και επιδίδεται σε κλεφτοπόλεμο, πετροβολώντας ό, τι και όσους κινούνται.
Ξεκομμένοι από την κοινωνία, είναι τόσο απομονωμένοι και ακινητοποιημένοι στον μικρόκοσμο των κομματικών τους γραφείων που δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη στάση τους αυτή δεν εκφράζουν κανέναν, ούτε καν τους πολλούς συμπολίτες μας που εκπροσωπούν ιδεολογικά. Δεν τους ακούει και δεν τους παρακολουθεί κανείς.
Μπορούμε και χωρίς αυτούς, όσο επιλέγουν την αντιπαράθεση και όχι τη συστράτευση. Διαβεβαίωση όμως δική μου και όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής μας, είναι να επιμείνουμε στη δέσμευση και στο στόχο μας, να μην επιτρέψουμε την απώλεια ενός κεκτημένου ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, στόχο που υπηρετούμε με συνέπεια και χωρίς εκπτώσεις από το 2004 μέχρι σήμερα. Τόσο “όψιμα”…».

Παράλληλα....
Με την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε στις 18.11 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ο οποίος έθεσε ζητήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του θεσμού, τις αλλαγές και διορθώσεις που απαιτείται να γίνουν, κάνοντας ειδική αναφορά στις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας Περιφέρειας.
Ο κ. Μαχαιρίδης ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του στην υπουργό, παραδίδοντάς της ταυτόχρονα σχετικό υπόμνημα στο οποίο συμπυκνώνονται τα αιτήματα και οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν, τονίζοντας ότι:
«Είχαμε επισημάνει έγκαιρα πως η ιδιαιτερότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με 48 κατοικημένα νησιά, με δυσκολία στην πρόσβαση και στην προσέγγιση αλλά και τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των νησιών, με 12 περιφερειακές ενότητες και με υπηρεσιακές δομές σε 16 νησιά, απαιτούσε μια διαφορετική αντιμετώπιση στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της.
Παράλληλα επισημάνθηκε η υποστελέχωση της Περιφέρειας, με τον κ. Μαχαιρίδη να σημειώνει ότι «σήμερα και μετά από ένα χρόνο λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το προσωπικό έχει συρρικνωθεί στους 523 υπαλλήλους και αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου να αποχωρήσουν άλλοι 8. Γίνεται κατανοητό πως η Περιφέρεια με αυτό το ελάχιστο προσωπικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της».