Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2011

ούτε φέτος μας έλειψε το Hollywood (όμως εμείς, καθώς φαίνεται, του λείψαμε..)

Αφορμή για το κείμενο στάθηκε ερώτηση φίλης σχετικά με το ποιοι να 'ναι άραγε οι επιβάτες των πολυτελών σκαφών που πέρναγαν και φέτος απο τα πέριξ της Σαντορίνης χωρικά ύδατα. Κι εδώ που τα λέμε, η απάντηση δεν είναι κι εύκολη, μιας και η ιστορία είναι "τρέχα γύρευε" σχετικά με τα ονοματεπώνυμα, τις ιθαγένειες και τις ιδιότητες των επιβατών των πολυτελών σκαφών. Πάντως, έτσι όπως τα κουβεντιάζαμε στην παραλία πίνοντας τα εξωτικά κοκτέιλς μας κι αναλογιζόμενες "τι να κάνουνε και πως να περνάνε οι πλούσιοι" εκεί μέσα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι αυτοί οι πλούσιοι Έλληνες πολιτικοί μάλλον δεν θα ήταν, γιατί, θα ήταν μάλλον προκλητικό με τέτοια κρίση να την βγάζουν μεσοπέλαγα στα γιώτ. Βέβαια, ούτε σε φουσκωτά τους είδαμε, (ψαροντούφεκο, καλάμι, πετονιά κ.οκ.) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Έτσι, φιλοσοφώντας παραλιακώς, καταλήξαμε σε ενα άλλο συμπέρασμα, οτι μάλλον επρόκειτο για πλούσιους ξένους (τι πρωτότυπο...) είτε διάσημους Αμερικάνους σταρ του Χόλυγουντ, είτε για διάσημους Ινδούς σταρ του Μπόλιγουντ (πέφτει κι εκεί χρήμα με ουρά..), είτε για αθόρυβους Ρώσους αντιστάρ επιχειρηματίες που φτιάχτηκαν με την νέα τάξη πραγμάτων..

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που έπεσε στο τραπεζάκι -αυτό το μικρό ανάμεσα στις ξύλινες ξαπλώστρες- ήταν να "κάνουμε έρευνα" στις εταιρίες που ενοικιάζουν τα εν λόγο σκάφη μπας και μας πληροφορήσουν περί των ενοικιαστών τους. Μάταια... Οι υπάλληλοι των εταιριών (είναι αυτό που λένε κατάσταση "ζέν"..-πιο πολύ κι απ τους επιβαίνοντες στα σκάφη..) μας είπανε οτι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και εταιρικό απόρρητο. Λογικό; Λογικό. Διότι άμα δίνεις ενα σωρό λεφτά για να ταξιδέψεις ιδιωτικώς το Αιγαίο και να κάνεις τα μακροβούτια σου μεσοπέλαγα, το τελευταίο πράμα που θες είναι να σε κυνηγάνε οι δημοσιογράφοι....

Τώρα, το να φημολογούν είναι άλλο θέμα. Ούτως ή άλλως τα λένε και στην γλώσσα τους (την τοπική ελληνική) οι δημοσιογράφοι οπότε αυτό δεν πολυνοιάζει τους ξένους σταρ οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν την νιρβάνα τους, το Αμέρικαν ντρίμ τους επί ελληνικού όμως εδάφους..
Εν πάσει περιπτώσει, ύστερα απο έντονες, κοπιαστικές και πολύ σοβαρές έρευνες που κάναμε (σε ποιους θα το στείλετε αυτό το φαγάκι;..) διασταυρώνοντας αξιόπιστες πληροφορίες, έχουμε καταλήξει στα εξής:

Στις θάλασσες της Σαντορίνης ταξίδεψε φέτος το καλοκαίρι το διάσημο μοντέλο Ναόμι Κάμπελ πραγματοποιώντας ταξίδι αστραπή με τον Ρώσο μεγιστάνα σύντροφό της. Νωρίτερα είχαν περάσει απο Σύμη και Κώ, όπου δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν ντόπια ταβερνάκια. "Δεν ξέρω που θα τις χρειαστούν, πάντως εγώ απόδειξη τους έκοψα" δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ο οποίος μετά κατάλαβε οτι επρόκειτο για ζεύγος διασήμων, μιας και στην αρχή νόμισε οτι επρόκειτο για πλανόδια πωλήτρια τσαντών και αξεσουάρ απο αυτούς που αφειδώς συναντά κανείς στις παραλίες.
"Από το φιλοδώρημα την ψιλιάστηκα" δήλωσε ο περήφανος εστιάτορας ο οποίος σκέφτεται να βάλει μια φωτογραφία της στο μαγαζί μπας και αυξήσει την πελατεία του μεταξύ των Αφρικανών μικροπωλητών της περιοχής.
Στην Πάρο και πιο συγκεκριμένα στην Παροικιά βρέθηκε ο οσκαρικός ηθοποιός Τζόνι Ντεπ με τη σύζυγό του Βανέσα Παραντί. Ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε στην Παροικιά να τρώνε σουβλάκια και όσοι τους είδαν από κοντά μιλάνε για ένα απλό και πάρα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι (όλα τα βλέπει αυτός ο κόσμος...) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ταξίδεψαν με σκάφος γύρω απο την Σαντορίνη.
Στο νησί όμως βρέθηκαν ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπερκ που έχει κάνει το "τζουράσικ πάρκ" -καθώς και άλλες αμερικανιές-, η διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα, η οποία δεν τραγούδησε αλλά έκανε τις διακοπές της καθώς και το διάσημο μοντέλο Ανδριάνα Σκλεναρίκοβα.
Το "υπόλοιπο" 1,5 εκατομμύριο κόσμου που πέρασαν φέτος απο το νησί, ήταν άσημοι, και δεν πρωταγωνιστούσαν σε ταινίες του Χόλυγουντ.
Το κείμενο έχει μια δόση φαντασίας πλήν όμως οι πληροφορίες φέρονται ως ακριβείς.