Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2011

σύσταση γραφείων εξυπηρέτησης επενδυτών

Συστάθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και λειτουργούν δύο Γραφεία Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Επενδυτών, στην Σύρο και στην Ρόδο.
Η σύσταση και λειτουργία των Γραφείων Υποδοχής και Εξυπηρέτησης των Επενδυτών, αποτελεί μια από τις καινοτομίες του νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Τα γραφεία θα έχουν την αρμοδιότητα πλέον, για την ενημέρωση των εν δυνάμει Επενδυτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων και για την παραλαβή των αιτημάτων των επενδυτικών σχεδίων, που θα υποβάλλονται στο πλαίσιο των ευεργετικών διατάξεων του Αναπτυξιακού Νόμου, τις συγκεκριμένες περιόδους που ορίζει ο Νόμος (μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο).
Τέλος ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο έναρξης υλοποίησης του νέου Επενδυτικού νόμου 3908/2011, έχουν ήδη υποβληθεί για τις Κυκλάδες 2 νέες Προτάσεις (για τη Σύρο και για την Ίο) ύψους, συνολικής παραγωγικής επένδυσης 1.048.826,61€ και συνολικής επιχορήγησης ύψους 256.962,51€. Τα εν λόγω Επενδυτικά Σχέδια βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης των Αξιολογήσεων, σύμφωνα με το νέο σύστημα που καθιερώθηκε, μέσω Μητρώου Αξιολογητών, του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.