Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2011

συλληπητήρια του Γ. Πουσσαίου για την απώλεια του Γ.Α. Μαγκάκη

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Γεώργιου - Αλέξανδρου Μαγκάκη εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Πουσσαίος.

Στο μήνυμά του αναφέρει ότι,
“Ένας υπέροχος Έλληνας, ένας υπερήφανος και αξιοπρεπής πολίτης κίνησε για τη γειτονιά των αγγέλων. Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπημένου μου φίλου, καθηγητή και πρώην Υπουργού Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη.
Ο εκλιπών υπήρξε πρότυπο επιστήμονα και δασκάλου για πολλές γενιές Ελλήνων Νομικών.
Διεύρυνε τους ορίζοντες της ποινικής σκέψης και ανήγαγε τη νομική επιστήμη σε εγγυητή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Υπήρξε όμως και χαρισματικός πολιτικός, ένα φωτεινό παράδειγμα αφοσίωσης και σταθερότητας στους στόχους, τις αρχές, την ιδεολογία του. Υπήρξε ένας γνήσιος μαχητής της δημοκρατίας, την οποία με πάθος και κινδύνους υπερασπίστηκε, αλλά και από πολλές θέσεις ευθύνης αγωνίστηκε να θωρακίσει. Πάντα διακρινόταν για τη σεμνότητα, τη μετριοπάθεια και την αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον.
Ακούραστος σε όλη του τη ζωή, πεισματικά αφοσιωμένος στις ιδέες του, αλλά και ασυνήθιστα ειλικρινής στην αυτοκριτική του, άφησε πλούσια πολιτική και πνευματική κληρονομιά σε όλους, φίλους και αντιπάλους του.
Θα τον θυμόμαστε για το πλούσιο έργο του και για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του που πρόσδιδε στην πολιτική μια βαθιά και σπάνια ποιότητα. Το βαθύ αποτύπωμα που άφησε στον δημόσιο βίο της χώρας ας αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και οδηγό στις προσπάθειές μας για ένα καλύτερο μέλλον”.