Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

η αποστολή της Περιφέρειας στην Ρωσία - τα αποτελέσματα

Με έκδηλη την ικανοποίηση για τη θερμή υποδοχή και τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στη Μόσχα εμφανίστηκαν την Παρασκευή 9.9 κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι κύριοι Κώστας Χρυσοχοΐδης (πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου), Κώστας Γεωργιάδης (πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων), Γιώργος Ματσίγκος (πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων) και Άρης Σουλούνιας (αντ/δρος της ΕΞΡ Ρόδου, εκπροσωπώντας τον κ. Αντώνη Καμπουράκη).

Ο κ. Μαχαιρίδης μετέφερε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα και το εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον στις συναντήσεις που έγιναν με τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Ρωσίας, όπως και το ενδιαφέρον τους και τη διάθεσή τους να επενδύσουν στη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.
«Ο τουρισμός είναι ένας μόνο από τους τομείς που τους ενδιαφέρει και όλοι μαζί πετύχαμε να ανοίξουμε δρόμους. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές αυτής της συνεργασίας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Κώστας Χρυσοχοίδης σημείωσε πως για το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ήταν ιδιαίτερη τιμή να συνομιλεί με σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο κ. S. N. Katyrin, πρόεδρος όλων των Επιμελητηρίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Την ανάγκη αξιοποίησης των πολλών και μεγάλων ευκαιριών που προσφέρει για την περιοχή μας η Ρωσική αγορά επεσήμανε ο κ. Κώστας Γεωργιάδης, κάνοντας ειδική αναφορά σε «νέες» αγορές όπως είναι η Σιβηρία, από την οποία η Ρόδος και άλλα νησιά μας μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, διασφαλίζοντας, υπό προϋποθέσεις «συνεχή ροή τουριστών».
Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε το «ευνοϊκό για τη χώρα μας, αυτή τη στιγμή, πολιτικό σύστημα στη Ρωσία» και τόνισε πως απαιτείται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

σχόλιο επί της επισκέψεως.
Δυστυχώς, με έκπληξη και απορία βλέπουμε οτι οι Κυκλάδες δεν εκπροσωπήθηκαν, ούτε σε πολιτικό επίπεδο (απο τον κ. Πουσσαίο ενδεχομένως που έχει δουλέψει χρόνια στην περιοχή της πρώην Νομαρχίας Κυκλάδων και γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής) ούτε σε θεσμικό, σε οτι αφορά το Επιμελητήριο είτε κάποια ισχυρή και με μετρημένο αποτέλεσμα επαγγελματική ένωση.
Το γεγονός δεν μπορεί παρα να δημιουργεί απορίες και να δίνει σοβαρές αφορμές για περαιτέρω σχόλια περι της δημιουργίας νησιών ή και περιοχών δύο ταχυτήτων.
Κατα την διάρκεια της συνέντευξης τύπου πάντως που πραγματοποιήθηκε για το γεγονός, δεν υπήρξε -γι αυτό και δεν απαντήθηκε...- σχετική ερώτηση.