Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2011

διαγωνισμός για την καλύτερη φάβα!

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και το περιοδικό Gourmet της Ελευθεροτυπίας, με αφορμή την αναγνώριση της φάβας Σαντορίνης ως προϊόν ΠΟΠ, διοργάνωσαν τον Ιούλιο διαγωνισμό συνταγών με θέμα την Φάβα! Από τις συνταγές που έστειλαν οι αναγνώστες, επιλέχθηκαν οι 3 καλύτερες από την κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν συντάκτες του περιοδικού Gourmet αλλά και αναγνωρισμένοι σεφ του νησιού, ο Γώργος Χατζηγιαννάκης, η Κωνσταντίνα Φάκλαρη,ο Νίκος Πουλιάσης, ο Χρήστος Μαρκοζάνες, ο Δημήτρης Λαζάρου και ο Βασίλης Ζαχαράκης.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για την τελευταία φάση του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί που αλλού.. φυσικά στη Σαντορίνη !! Υποδεχόμαστε τους 3 φιναλίστ στις 16 με 18 Σεπτεμβρίου στο νησί μας για μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 πρωί, το εστιατόριο Σελήνη , στον Πύργο θα φιλοξενήσει τον «ζωντανό» διαγωνισμό μαγειρικής, όπου οι 3 φιναλίστ θα εκτελέσουν τις συνταγές τους και μετά από γευστική δοκιμή, η κριτική επιτροπή θα αναδείξει τον νικητή, στον οποίο θα απονεμηθεί ένα αναμνηστικό μικρό γλυπτό σχεδιασμένο ειδικά για την περίσταση από τον καλλιτέχνη Γιώργο Κυπρή, ιδιοκτήτη της γκαλερί “Μάτι”.
Για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτότυπης ιδέας, πολύτιμη ήταν η προσφορά του Ξενοδοχείου Aressana, του ταξιδιωτικού γραφείου Suntime και των εστιατορίων Selene, Ασύρτικο, Νυχτέρι, Σκάλα και Saltsa τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.