Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2011

περιφέρεια - ενημέρωση

Επίσκεψη στην Αμοργό πραγματοποίησε στις 29 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γκούφα Γιώργο, τον αναπληρωτή Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Παγανέλη Γιώργο.
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου έγινε αναλυτική εξέταση της πορείας των έργων, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και των έργων που είναι Ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Για το πρόβλημα της ύδρευσης προκρίνεται η λύση της αφαλάτωσης σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ νήσων.
Σε συνέχεια πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με παραγωγικές τάξεις και κατοίκους του νησιού. Έγινε διεξοδική συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί με πρώτο το θέμα υγείας, την υποστελέχωση του πολυδύναμου ιατρείου σε ιατρικό προσωπικό και την απροθυμία ανταπόκρισης στις επανειλημμένες προκηρύξεις.
Έκπληξη προκάλεσε η ανυπαρξία σκάφους του Λιμενικού παρά την παρουσία έντεκα Λιμενικών υπαλλήλων (!) γεγονός που εκφράζει τον παραλογισμό του Κεντρικού Κράτους και την χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών του.

Συνεδρίασε την Τετάρτη 27.7 στη Σύρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου υπό τον Περιφερειάρχη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τον προϋπολογισμό του έτους 2011, καθώς επίσης και τους απολογισμούς των δύο προηγούμενων ετών.

Τα προβλήματα και η πορεία των έργων στα λιμάνια της Τήνου και της Σίφνου συζητήθηκαν στις διαδοχικές συσκέψεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη (25 και 26.7) υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τους δημάρχους Τήνου και Σίφνου, ενώ στις συσκέψεις συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων των δύο νησιών, καθώς επίσης και ο γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Αλβέρτης.