Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

εν αναμονή του επόμενου (πρέσβη, Κινέζου βέβαια...)

Με τον αποχωρούντα, λόγω συμπλήρωσης της θητείας του στη χώρα μας, Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Luo Linquan συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος. Ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον Κινέζο Πρέσβη και τους συνεργάτες του ζητήματα που αφορούν κυρίως τον τουρισμό, δίνοντας έμφαση σε πρακτικές που στοχεύουν στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Μάλιστα, με ιδιαίτερη χαρά διερευνήθηκε το ενδεχόμενο για τη δημιουργία κινεζικής κινηματογραφικής ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στα ελληνικά νησιά, κάτι που η ελληνική πλευρά δέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση, καθώς με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η προβολή του ελληνικού νησιωτικού πλούτου στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Εδω, δεν πρέπει να βιάζεται κανείς να "μεταδώσει την είδηση"... Πρέπει να έχει χρόνο... Να το πιάσει το θέμα και να ..κεντήσει ... !
Η ταινία αλήθεια, τι περιεχόμενο αναμένεται να έχει; Πως και οι κινέζοι αποφασίζουν να κάνουν ένα τέτοιο έξοδο και δεν κατασκευάζουν ενα αντίστοιχο πλαστικό στα στούντιό τους να τους έρθει πιο φτηνά;
Προχωρημένη πάντως χώρα η Κίνα... μιας και το scouting το κάνουν οι Πρέσβεις, οχι σαν κι εμάς στην Ευρώπη που τρέχουμε γύρω γύρω να βρούμε τις κατάλληλες τοποθεσίες....