Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

τελικός super cup σε “μοντέλο Σαντορίνης”

Στην μνήμη των αθλητικών συντακτών καθώς φαίνεται έχει χαραχθεί ο περσινός τελικός του ελληνικού πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 κατηγορίας μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Οι συντάκτες της σελίδας www.gazzetta.gr  αναφερόμενοι στον φετινό τελικό που διοργανώνεται να πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα (από τον Νότο στον Βορά!) γράφουν σήμερα ότι "το απόλυτα πετυχημένο μοντέλο του τελικού του Σούπερ Καπ στη Σαντορίνη θα εφαρμοστεί και στον τελικό του Κυπέλλου στην Ορεστιάδα".
Σημειώνοντας ότι όπως και στην περίπτωση της Σαντορίνης, "δεν θα εκδοθούν εισιτήρια, αλλά προσκλήσεις που θα μοιραστούν στην τοπική κοινωνία".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,
Από τη στιγμή που η βία έχει γίνει δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι συνολικά της κοινωνίας και ειδικότερα στον αθλητισμό, θα πρέπει όσο γίνεται να την περιορίσεις. Στο βόλεϊ φαίνεται πως το έχουν καταλάβει και με το παραπάνω, καθώς στόχος σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και αγώνα είναι αρχικά να βγαίνει κερδισμένο το άθλημα. Αυτό σκοπεύουν να κάνουν και για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ορεστιάδα.
Στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε στην ακριτική πόλη, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σαντορίνης. Δηλαδή να μην εκδοθούν εισιτήρια αλλά προσκλήσεις, οι οποίες και θα διατεθούν ονομαστικά από την τοπική κοινωνία και οι οποίες θα δοθούν δωρεάν.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το μοντέλο Σαντορίνης λειτούργησε άψογα και μάλιστα όταν αντίπαλοι ήταν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ζευγάρι με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.