Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

το 'στρωσε, το 'στρωσε κι εδω...

Λιγάκι έστω, "μια ιδέα" που λέμε και στην απλή καθομιλουμένη. Κι αναφερόμαστε στο χιόνι, ή χιονάκι στην δική μας περίπτωση, που έκανε την εμφάνισή του νωρίς σήμερα (9 Μαρτίου) το πρωί στον Πύργο και τους γύρω λόφους του. Οχι τίποτε άλλο, αλλά να μην "παραπονιόμαστε" οτι εδω έχουμε .. άλλο καιρό!
Η θερμοκρασία τούτη τη στιγμή στην Σαντορίνη είναι στους 9 βαθμούς κελσίου, με την πρόγνωση των μετεωρολόγων όμως να λέει οτι σύντομα θα δούμε ήλιο, οπώτε όσοι τυχεροί, προλάβετε, να το δείτε, εστω και για λίγο, το χιονάκι...
(πως -πως άραγε;..!- και πέσαμε τόσο έξω.. μιας κι αυτην την ώρα στην Σαντορίνη ... μαίνεται χιονοθύελα! οι μετεωρολόγοι πάντως δεν μας είχαν προετοιμάσει!) Το ... φαινόμενο, διήρκησε τελικώς ενα ... δεκάλεπτο..!
Και για να έχουμε να .. θυμόμαστε, η κακοκαιρία των ημερών πάντως δεν έχει δημιουργήσει, μέχρι στιγμής τουλάχιστο, προβλήματα στο νησί, εκτός απο την πρόσκαιρη διακοπή των δρομολογίων των πλοίων, καθώς και μικρές -ελπίζουμε σε κάθε περίπτωση..- ζημιές σε δέντρα και δεντράκια, αφού  περιορίστηκε στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Αξίζει να πούμε οτι η Σαντορίνη είδε χιόνι, και μάλιστα αρκετό και καλοστρωμένο, ύστερα απο αρκετές δεκαετίες, τον Γενάρη του 2006 και τον Φλεβάρη του 2008. Έκτοτε, δεν είχε "ασπρίσει" η μέρα..