Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2011

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης - δραστηριότητες - αιτήματα

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες του δραστηριότητες καθώς και τα αιτήματά του μας έστειλε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης.
Σύμφωνα με το κείμενο, για κάθε ένα απο τα παρακάτω θέματα έχει ενημερωθεί η νέα δημοτική Αρχή, ενω πολλά απο αυτά έχουν συζητηθεί μεταξύ των μελών του Συλλόγου και των αντιδημάρχων του Δήμου Σαντορίνης. ( η αλήθεια βέβαια είναι, οτι δεν είναι και η πρώτη φορά που ακούμε για πολλά απο τα -αυτονόητα- αιτήματα και τις ανάγκες των εμπόρων της Σαντορίνης...)

Σύμφωνα με το κείμενο,
Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Θήρας σας ενημερώνει για τις δραστηριότητες του κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ρήγα Παναγιώτη στις 29/1/11 με θέματα το Γραφείο του Ο.Α.Ε.Ε. στο νησί μας, το Παραεμπόριο, το νέο εμπορικό λιμάνι, το αεροδρόμιο και άλλα θέματα που αφορούν το σύλλογό μας. Ο Υφυπουργός δέχτηκε τα αιτήματά μας και δεσμεύτηκε ότι θα μας απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνεχείς συναντήσεις με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους για την εξεύρεση λύσεων σε όλα τα θέματα που αφορούν το σύλλογό μας όπως :

Βασική μας επιδίωξη είναι να μην δοθεί από το δήμο καμία άδεια σε κανέναν πλανόδιο πωλητή.
Να γίνεται αστυνόμευση, κατάσχεση και επιβολή προστίμων σε ασκούντες πλανόδιο εμπόριο που δεν κατέχουν την απαραίτητη άδεια.
Στελέχωση δημοτικής αστυνομίας με περισσότερο προσωπικό.
Νυκτερινή αστυνόμευση εντός πόλεων , ίδρυση γραφείου τουριστικής αστυνομίας, έλεγχος αισχροκέρδειας και ίδρυση γραφείου παραπόνων σε κεντρικό σημείο των Φηρών.
Εύρεση χώρου για διάθεση αγροτικών, ιχθυοπαραγωγικών και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, ώστε να απομακρυνθεί η κακή εικόνα μέσα από τα κεντρικά σημεία των χωριών. Ο χώρος θα μπορούσε να είναι τύπου λαϊκής αγοράς με αριθμημένες θέσεις και συγκεκριμένες ώρες και ημέρα.
Κορεσμός επαγγελμάτων και αδειών που χορηγεί ο Δήμος, ήτοι θα χρειασθεί να γίνει ο πολεοδομικός σχεδιασμός των επαγγελμάτων.
Περιορισμός χρήσεως πεζοδρομίων από οιαδήποτε επιχείρηση χωρίς την κατάλληλη αδειοδότηση από τον Δήμο. Αυστηρή απαγόρευση κατάληψης πεζοδρομίων από τα προς ενοικίαση οχήματα – μοτοποδήλατα.
Παρακολούθηση εκτέλεσης δρομολογίων από το ΚΤΕΛ ΘΗΡΑΣ προς απομακρυσμένα σημεία του νησιού. Ανάπτυξη τακτικών δρομολογίων για τα σημεία Ημεροβιγλίου – Φηροστεφανίου με μίνι λεωφορεία.
Σήμανση πόλεων με πινακίδες σε πεζόδρομους με ένδειξη για τα σημεία ενδιαφέροντος (Μουσεία, Εκκλησίες, παλιό λιμάνι, κεντρική πλατεία κ.α.)
Δημιουργία χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης μέσα στην πόλη των Φηρών. Λειτουργία χώρων στάθμευσης ( πάρκινγκ ) στην είσοδο των Φηρών από Πύργο, εντός των Φηρών (νυν πάρκινγκ λεωφορείων, ταξί ) και αλλού όπου είναι δυνατόν με ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης ήτοι με εισιτήριο.
Δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα οχήματα των επιχειρηματιών και σύνδεση τους με την πόλη των Φηρών.
Τοποθέτηση ευδιάκριτων δίγλωσσων οδικών πινακίδων.
Λειτουργία Μίνι λεωφορείου για τη μεταφορά από τα παρκινγκ
Να μην απαγορευθεί η διέλευση των Ι.Χ. μικρών οχημάτων από το κέντρο, αλλά μόνο κατά την περίοδο αιχμής να κλείνει από την 18:00 έως και την 02:00. Επίσης από την κεντρική πλατεία να μην διέρχονται μεγάλα και βαρέα οχήματα.
Δημιουργία μικρών καλαίσθητων χώρων πρασίνου εντός πόλεων ( μικρά πεζούλια ζαρντινιέρες ) καθώς και τη φροντίδα τους.
Πλακόστρωτα και συνεχής αποκατάσταση ζημιών τους ,κατά προτεραιότητα όπου υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση.
Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων στη διαδρομή από μητρόπολη Φηρών έως και Τελεφερίκ με συνεχή καθαρισμό αυτών καθ’ όλο το 24ωρο.
Έλεγχος συμπεριφοράς ημιονηγών προς τους επισκέπτες ( ζητούν επίμονα τα εισιτήρια αν και δεν χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τα ζώα τους ).
Καθαριότητα δρόμων όπου περνούν ζώα, επιβολή στους ημιονηγούς φροντίδας για τα ζώα τους, αλλά και για τα κόπρανα τους εντός πόλεως.
Επαρκής φωταγώγηση των δρόμων εντός και εκτός πόλεων και κυρίως σε ιστορικά σημεία ( Μουσεία , Εκκλησίες, κεντρικές πλατείες ). Τοποθέτηση – Αλλαγή φωτιστικών με καλαίσθητα και προσαρμοσμένα με τον εκάστοτε χώρο ( Αρχαιολογικό Μουσείο Φηρών ).
Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.
Δημιουργία ενός νέου και ικανού χώρου για τη συστέγαση όλων των αρχαιολογικών ανακαλύψεων της περιοχής του Ακρωτηρίου.

Σχεδόν σε όλα τα θέματα υπήρξε συμφωνία απόψεων με μείζον το θέμα παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων σε οδούς και πλατείες, όπου δεν υπήρξε πλήρης συμφωνία μιας και ο Δήμος ζητάει την παραχώρηση μόνο 70 εκατοστών εμπρός από το κατάστημα σε όποια επιχείρηση το ζητήσει.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης μας ενημερώνει οτι διοργανώνει στις 19/3/2011 την πρώτη ετήσια χοροεσπερίδα του στην ταβέρνα Μαριώ και ζητάμε από όλους τους εμποροεπαγγελματίες να παρευρεθούν για να στηρίξουν την προσπάθεια μας αλλά και για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και τις θέσεις μας.


Το Δ.Σ του Συλλόγου αποτελούν οι : Νικόλαος Νομικός Πρόεδρος, Γεώργιος Συνολάκης Α΄ Αντιπρόεδρος, Αβέρκιος Σιγάλας Γραμματέας, Γεώργιος Διαμαντόπουλος Ταμίας, Γεώργιος Αργυρός Β΄ Αντιπρόεδρος