Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

τέλος (;) αχθοφορικών δικαιωμάτων στην Σαντορίνη Νο1...

Φίλος, καλός παρατηρητής και αναγνώστης ειδησεογραφικών σελίδων του διαδυκτίου, μας ενημερώνει για τις παρακάτω αναρτήσεις που αναφέρονται στην επιβολή "φόρου αχθοφορικών δικαιωμάτων" στα ακτοπλοικά εισητήρια της Σαντορίνης, ρωτώντας παράλληλα για το τι συμβαίνει τελικά με τα αχθοφορικά δικαιώματα που επιβάλλονται στα εισητήρια στο λιμάνι της Σαντορίνης; καθώς και για το οτι "μήπως δεν πρέπει να προκαλούμε κι άλλο σε περιόδους οικονομικής κρίσεως; και "ποιες υπηρεσίες προσφέρουμε επιπλέον επιβάλλοντας αυτό το φόρο στους επισκέπτες μας και σε εμάς τους ίδιους;"



Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του TVXS:
 
Το εισιτήριο των επιβατών που το καλοκαίρι ταξίδεψαν από και προς τη Σαντορίνη επιβαρύνθηκε με αχθοφορικά τέλη χωρίς όμως να υπάρχουν αχθοφόροι!


Τα τελευταία χρόνια, η κατάργηση των αχθοφορικών τελών αποτελεί μόνιμο αίτημα εταιρειών ακτοπλοίας αλλά και Ενώσεων Καταναλωτών επειδή αυξάνουν το ύψος της τιμής των εισιτηρίων, ενώ η υπηρεσία δεν προσφέρεται πλέον. Υπενθυμίζεται ότι οι διάφορες κρατήσεις υπέρ τρίτων επιβαρύνουν τα εισιτήρια περισσότερο από 30%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ναύλων φθάνουν μέχρι το 45%.

Αλγεινή εντύπωση έχει δημιουργήσει, σε κατοίκους και παραθεριστές, η επιμονή του λιμενάρχη Σαντορίνης να χρεώνει τους επιβάτες των πλοίων με τα περίφημα τέλη αχθοφόρων, παρ ότι στο λιμάνι του νησιού δεν προσφέρεται παρόμοια υπηρεσία. Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας Attica group, που διαμαρτύρεται για την επιβολή πρόστιμου εναντίον της.


Με κλίκ στις λέξεις με κόκκινο μπορείτε να διαβάσετε ολοκλήρα τα δημοσιεύματα όπως αναρτήθηκαν στην σελίδα του tvxs.