Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010

πάλι είδηση γίναμε... τοπικές εκδηλώσεις - Τύπος

Στο διαδίκτυο γράφουν για «μας» για τις δραστηριότητες στο νησί ότι,


Η Ρεθυμνιώτικη σελίδα www.goodnet.gr  σχετικά με τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης γράφει ότι,

Τα νησιά των Κυκλάδων ενώθηκαν για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι» στις τετραήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος από 7 έως και 10 Αυγούστου.

«Μουσικοχορευτικές βραδιές στις Κυκλάδες» τιτλοφορούνται οι εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά τους Κυκλαδίτες με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ παράλληλα, πολλοί τουρίστες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις αυτές, διασκεδάζοντας και συμμετέχοντας.
Ίος, Θηρασιά, Ανάφη και Σαντορίνη είναι τα τέσσερα νησιά που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις για το 2010, του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι», αφήνοντας την παράδοση να ξεδιπλώνεται στους ξέφρενους ρυθμούς της κρητικής λύρας και το χορευτικό τέμπο του λαούτου του Μανώλη Βουρβαχάκη και του συγκροτήματός του.

«Φέτος οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών, Μανώλη Ορφανό, «όχι μόνο γιατί πλέον είναι γνωστές αλλά και για ακόμη ένα λόγο, ότι πλησίασαν πιο κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, την κορυφαία στιγμή του καλοκαιριού».

Στα νησιά η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, όπως κάθε χρόνο, με κορυφαία εκείνη στην Ανάφη, όπου η εκδήλωση μετατράπηκε σε αέναη χορευτική πανδαισία με τους χορευτές του Συλλόγου αναμεμειγμένους με τουρίστες και κατοίκους του μικρού νησιού, να φιγουράρουν τις χορευτικές τους ικανότητες ευχαριστώντας για την πανέμορφη βραδιά.

Ίος και Σαντορίνη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κλασικοί προορισμοί, όπου την εκδήλωση παρακολουθούν κάθε χρόνο περισσότεροι τουρίστες, ρωτώντας για την ελληνική και νησιώτικη παράδοση, τα ήθη και έθιμα του τόπου, συλλέγοντας πληροφορίες για τα νησιά των Κυκλάδων.


Η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» δημοσίευσε άρθρο για τις εκδηλώσεις του Μεγάρου Γκύζη που ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 23 Αυγούστου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην συναυλία με τίτλο “Piano in Passion” του διεθνώς αναγνωρισμένου πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου, κάνοντας λόγο για μια ένα παθιασμένο ταξίδι στο μουσικό κόσμο του master του πιάνου, ενός μουσικού που το όνομά του είναι πλέον ταυτισμένο με το πιάνο.


Επίσης, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναφέρθηκε στην συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεσαγωνιατών Θήρας την Τετάρτη 18 Αυγούστου στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας της Επισκοπής με την κ. Μαρίζα Κώχ και τον κ. Χρόνη Αηδονίδη.