Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010

Μεγαλοοφειλέτες ταμπουρωμένοι σε κάναβες -ή υπόσκαφα-… (καλό είναι αυτό τώρα ή κακό;)

Ε, βγάλτε, ξε-αναρτήστε δηλαδή, επιτέλους την είδηση για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που βρίσκονται σε Μύκονο και Σαντορίνη! το εμπεδώσαμε (την ώρα που τα νησιά χρειάζονταν άλλου τύπου διαφήμιση) ότι Mykonos και Santorini είναι άντρα μεγαλοοφειλετών. Το καταλάβαμε. Ζούμε σε πλούσια νησιά. Σε Μύκονο και Σαντορίνη είμαστε όλοι πλούσιοι. Και χρωστάμε. Είναι γεγονός, σε λίγο δεν θα ξέρουμε που χρωστάμε…


Η προθεσμία πάντως του υπ. Οικονομικών εξέπνευσε, χθες…

Οι ιδιοκτήτες ,φαντάζομαι, ότι ξεφουσκώνουν… (το φυσάνε και δεν κρυώνει δηλαδή..)

Ο Τύπος γράφει και ξαναγράφει τις τελευταίες ημέρες οτι,

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών συνέταξε λίστα με ονόματα 990 φορολογουμένων οι οποίοι, ενώ χρωστούν στο δημόσιο 6,7 εκατ. ευρώ εμφανίζονται να κατέχουν ακίνητα αξίας 289 εκατ. ευρώ σε Μύκονο και Σαντορίνη. Ο καθένας από τους ιδιοκτήτες εμφανίζεται να χρωστά πάνω από 590.000 ευρώ.

Μετά και την είδηση άφατος ενθουσιασμός έχει ξεσπάσει μεταξύ των μονίμων κατοίκων των νησιών που αναφωνούν με ενθουσιασμό “είμαστε πλούσιοι”  (μπορεί να μην έχουμε γιατρούς και ανακύκλωση αλλά είμαστε πλούσιοι! Παίρνουμε το γιότ ή το λίαρ τζέτ μας και πεταγόμαστε Αθήνα για να πετάξουμε τα σκουπίδια μας!)

Α, καλά.. έχει και νεότερα η υπόθεση βλέπω…. (στα αριστερά, στα αριστερά της σελίδας..)